آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی


شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی بهره ببرد.

به گزارش لقمه دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگویی گفت: شیر مادر اولین و بهترین غذا برای شیر خوار محسوب می شود و شیر مادر تا 2 سالگی و 24 ماه ادامه پیدا می کند.

کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.

وی افزود: باید چند اصل را در مورد غذا دادن به کودک رعایت کرد اولین اصل این است که غذاها را باید تک تک به کودک داد تا کودک به آن غذا عادت کرده و اگر متوجه شدیم که نسبت به آن ماده غذایی حساسیت نداشته باشد غذای بعدی را شروع می کنیم.

کیمیاگر تشریح کرد: ترتیب غذا دادن به کودک به نحوی است که باید ابتدا از گروه غلات استفاده کرد که بهترین آن برنج و گندم است و بعد از آن گروه میوه ها است و آب میوه ها که بهترین آن آب لیمو شیرین است و بعد از آن هم آب انگور، پرتقال و سیب و بعد از آن گروه سبزیجات است که از این گروه سیب زمینی و هویچ بهترین است و بعد از آن گروه گوشت ها که گوشت مرغ و گوشت سفید است.

گوشت مرغ هم باید ابتدا در سوپ گذاشت و در آورد تا ابتدا کودک به آن عادت کرده و اگر حساسیت نداشت 3 و 4 روز بعد مرغ را به آن ها داده شود.

وی اظهار داشت: بعد از ماه های 8 و 9 ماهگی می توان تخم مرغ و ماست هم داد و بعد کم کم می توان غذاهای مختلف را وارد چرخه غذایی کودک کرد ولی همه ی این غذاها باید در کنار شیر مادر باشد.

وی تصریح کرد: آخرین گروه مواد غذایی گوشت قرمز است که باید در برنامه غذایی کودک گنجانده شود به کودک نباید تا 2 سالگی گیلاس، آلبالو داده شود.

کیمیا گر توصیه کرد: حتما باید مادران در نوع و دادن غذای کمکی به 2 نکته توجه داشته باشد که اول غذاها را تک تک به کودک دهند تا کودک ابتدا در مورد غذا تحمل را برای آن نوع غذا داشته باشد و دوم اینکه هدف از دادن غذا به کودک آموزش عملی به شیر خوار و اینکه غذاها را از هم تشخیص بدهد.


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 1638 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۴ شهريور بازدید: 22141 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


پروانه

بله راست می گه داشتم به سایت های دیگه نگاه میکردم کیمیاگر راست میگه من از این دکتر خیلی خوشم اومد اگه هر کی این سایت رو باز کنه حتما ممنون می شه باتشکر از دکتر عزید اقای کیمیاگر

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید وقتی صحبت از ساختن استخوان های محکم و قوی می شود، ...

  مرکبات برای مقابله با بیماری‌های مزمن کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C ...

  عوامل موثر در سوء تغذیه در سالمندی پایگاه خبری لقمه: سوء تغذیه را می توان به عنوان تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دوری از این بیماری‌ها با مصرف ماست کم چرب پژوهش‌ها بیانگر این است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشار خون را کاهش می‌دهد.
سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.
نگذارید دیابت بارداری به دیابت نوع 2تبدیل شود! وقتی صبحانه نخورید، هزار و یک بلا ممکن است برسرتان بیاید که یکی از آنها افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم است.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.