سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند


همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.

به گزارش لقمه، این روزها ‌هر کیلو سیب درختی 30 درصد کمتر از سال گذشته از باغدار خریداری می‌شود در صورتی که باغات با تورم و افزایش هزینه‌ تمام شده اداره شده‌اند. 

سخت‌ترین شرایط برای تولیدکننده زمانی است که با وجود داشتن محصول فراوان و با کیفیت بازار فروش نداشته باشد و حاصل دسترنجش‌روی دستش بماند.

با وجود اینکه باغبانی فرصت بسیار خوبی برای کشورمان محسوب می‌شود مشکل بازار پس از تولید چالش بزرگ این بخش شده است. ‌هر کیلو سیب درختی 30 درصد کمتر از سال گذشته از باغدار خریداری می‌شود در حالی که محصولات با تورم و افزایش هزینه‌های تمام شده تولید شده‌اند...

اینها بخشی از مشکلات و درددل باغداران است که از زبان رییس اتحدیه‌اشان مطرح شد.

مجتبی شادلو ـ رییس اتحادیه باغداران ـ در گفت‌وگویی اظهار کرد: همزمان با آغاز فصل برداشت سیب، این محصول از باغدار خریداری نمی‌شود و سیب درختی در شهرستان‌های شیراز، مشکین شهر، ارومیه، کهگیلویه و بویراحمد روی دست باغداران مانده که طی مکاتباتی این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی اطلاع‌رسانی شده است.

وی تصریح کرد: علیرغم این که امسال تولید بسیار خوبی در زمینه سیب درختی داشته‌ایم اما متاسفانه تمهیدات برای بازار و صادرات این محصول اندیشیده نشده است.

رییس اتحادیه باغداران کشور عدم پایداری قیمت، واردات بی‌رویه و نگاه مقطعی و سیاسی به تولید را چالش محصولات باغی عنوان کرد.

شادلو اظهار کرد: ‌در حالی که خرید تضمینی در قانون برنامه برای محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده این قانون فقط در خصوص برخی از محصولات زراعی اجرا می‌شود و برای محصولات باغی در حد حرف باقی مانده است.

به گفته وی، برای حل این مشکل باید بیش از یک میلیون تن سیب صادر شود و صادرات این محصول روان گردد تا بازار داخل متعادل شود.

شادلو گفت: قانون شکنی‌ها در واردات جرات ذخیره سازی محصول را از سرمایه‌گذاران گرفته است چراکه هر ساله از دی ماه حجم فراوانی از میوه وارد می‌شود که سرمایه‌گذاران برای خریداری و ذخیره‌سازی میوه‌های داخلی ریسک نمی‌کنند.

رییس اتحادیه باغداران مهمترین راهکار کوتاه مدت را قطع مطلق واردات سیب عنوان و تاکید کرد: اگر مسوولان امر ممنوعیت واردات را اعلام کنند تاثیر بسزایی در این زمینه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: ‌با توجه به اینکه کشورهای همسایه از جمله هند، افغانستان، عراق، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهان سیب ایرانی هستند باید فرصت صادراتی برای این محصول فراهم کنیم و همچون سال گذشته در فصل زمستان واردات بی موقع مرکبات وسیب نداشته باشیم.

به گفته شادلو هر کیلو سیب درختی مرغوب 600 تا 800 تومان از باغدار خریداری و در بازار مصرف 1500 تومان عرضه می‌شود.

سالانه حدود 70 میلیون تن سیب در جهان تولید می‌شود که کشور چین اولین تولیدکننده این میوه محسوب می‌شود و ایران با تولید دو میلیون 800 هزار تن در سال گذشته چهارمین رتبه تولید این محصول را به خود اختصاص داد و امسال با توجه به حل مشکل باغات آذربایجان غربی به عنوان تولیدکننده 40 درصدی سیب کشور، برداشت سیب درختی سه میلیون و 700 هزار تن پیش‌بینی شده که رکود تولید و صادرات این محصول در سال‌های گذشته را می‌شکند اما از بهار سال نیکو پیداست که بازار هم رکورد فروش می‌زند.




م.ا


نقل از :ایسنا

کد: 1833 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۰ مهر بازدید: 4756 ساعت: 10:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
3 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
7 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
8 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  درمان آنفولانزا با انار پایگاه خبری لقمه: کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانش...

  سم زدایی بدن با خوراکی در 48 ساعت تعطیلات آخر هفته‌ها تنها برای تمیز کردن خانه نیست،...

  دسرهای چاق‌کننده را بشناسید متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعه جدیدی هشدار دادند:...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس را در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه، مسئول می‌داند و می‌گوید: اگر خوراکی خلاف دستورالعمل این وزارتخانه در مدرسه عرضه شود مدیران و مسئولان مدرسه باید پاسخگو باشند.
ویتامین‌های مکمل چه کاربردهایی دارند بعضی روزها آنقدر سرتان شلوغ است که اصلا وقت آماده کردن خوراکی‌های مفید را ندارید و حداقل کاری که می‌توانید برای حفظ سلامت خود بکنید، تامین موادمغذی از طریق مکمل‌هاست.
آناناس مفید برای کاهش درد قاعدگی آناناس و شکلات تلخ برای کاهش درد دوران قاعدگی در زنان مفید هستند.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟