تأثیر عجیب سوپ مرغ در سرماخوردگی


آخرین تحقیقات علمی نشان می دهند که سوپ مرغ می تواند راهی برای رهایی از نخستین نشانه‌های آنفلوآنزا و سرما‌خوردگی باشد.

به گزارش لقمه، یک گروه از محققان آمریکایی با انتشار مقاله ای در مجله آمریکایی درمان شناسی نشان دادند که "کارنوسین"، یک ماده تشکیل دهنده سوپ مرغ می تواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند تا با نخستین مراحل آنفلوآنزا مبارزه کند.

این درحالی است که نویسندگان این مقاله اظهار داشتند که مزیت این ماده به محض دفع سوپ توسط بدن از بین می رد، به این معنا است که هنگام سرماخوردگی باید به یک منبع بی پایان سوپ مرغ دسترسی داشته باشید.

این نخستین باری نبود که تأثیر سوپ مرغ در سرماخوردگی مورد بررسی قرار می گرفت. بیش از یک دهه پیش، دکتر استفان رینارد از مرکز پزشکی دانشگاه نبرسکا می خواست بفهمد که چرا دستور سوپ مرغ همسرش که طی نسلها به وی منتقل شده بود اینقدر شفا بخش است.



سوپ مرغ به عنوان یک ابرغذا

وی با استفاده از نمونه خونهای داوطلبان نشان داد که این سوپ از حرکت متداولترین نوع سلولهای خونی جلوگیری می کند؛ این گلبول های سفید خون نوتروفیل هستند و با عفونت مبارزه می کند.

دکتر رینارد این نظریه را ارائه داد که سوپ مرغ با ممانعت از حرکت این سلولهای مبارز با عفونت در بدن به کاهش علائم تنفسی آنفلوآنزا کمک می کند. آنچه وی نتوانسته بود شناسایی کند، محتویات دقیق سوپ بود که موجب تأثیر آن در مقابل سرما خوردگی می شود.

محققان سوپی را که دربرگیرنده مرغ، پیاز، سیب زمینی، هویچ، شلغم، زردک، ساقه های کرفس، جعفری، نمک و فلفل بود را بررسی کردند. آنها همچنین سوپهای تجاری را با تأثیرات مشابه پیدا کردند، این احتمال وجوددارد که ترکیب مواد غذایی با هماهنگی تأثیرات مثبتی اعمال می کنند.

یک تحقیق دیگر از میامی نشان می هد که سوپ مرغ چیزی بیش از یک دارونما است. آنها با بررسی تأثیر آن در 15 داوطلب که سوپ مرغ، آب سرد و آب گرم مصرف کرده بودند به این نتیجه رسیدند که سوپ مرغ کارکرد تأثیر محافظتی از بدن دارد.

همچنین محققان دانشگاه نبرسکا دریافتند که ترکیب سبزیجات و مرغ در سوپ می تواند به تخفیف التهاب دستگاه تنفسی کمک کند. تمام مواد غذایی در این ترکیب در ارتقای سیستم ایمنی بدن موثر هستند.


نکته مهم این است که در طول سرماخوردگی ضروتی ندارد که سوپ مرغ تنها غذای مصرفی ما باشد، دامنه وسیعی غذا که ارائه کننده مواد مغذی هستند، میوه ها، سبزیجات، دانه ها و پروتئینها در این دوره تأثیرگذار هستند.

مایعات گرم، چای های گیاهی بدون افزودن شکر نیز در درمان تأثیرگذار است. درحالی که ویتامین C ما را از ابتلا به سرما خوردگی محافظت نمی کند اما می تواند شدت ابتلا به بیماری را کاهش دهد، بنابراین استفاده از سیب زمینی شیرین، فلفل، کیوی و مرکبات در رژیم غذایی توصیه شده است.

محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی نیوجرسی به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهای پروبیوتیک می تواند به کاهش طول مدت سرماخوردگی کمک کند و همچنین از شدت علائم آن بکاهد.

تحقیقات روی 200 نفر که یا دارونما مصرف کرده بودند و یا ترکیبی از Lactobacillus rhamnosus و Bifidobacterium animalis مصرف کردنده بودند نشان می داد افرادی که از پروبیوتیکها تغذیه کرده بودند کمتر به سرما خوردگی مبتلا شده و تا 34 درصد کاهش علائم سرماخوردگی داشتند و سرماخوردگی آنها کمتر از 48 ساعت بوده است.


نقل از :مهر

کد: 2606 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۴ دي بازدید: 5230 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
4 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
5 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  روغن نارگیل برای قلب مفید نیست محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا اثبات کرده‌اند ک...

  چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟ هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش د...

  تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) پایگاه خبری لقمه: در مقاله قبل گفتیم علاوه بر دریا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آب ریختن به دریاچه ارومیه خیانت است این بخشی از یک مصاحبه مفصل درباره بحران آب است. با ایشان درباره مدیریت بحران آب صحبت کردیم درحالی که ایشان بیشتر معتقد بود این بحران مدیریت آب است نه مدیریت بحران آب.
کاهش مصرف نمک برای بیماران قلبی مضر است/ ۸۵ درصد بیشتر در معرض مرگ یا بستری شدن پایگاه خبری لقمه: طبق یک مطالعه جدید، کاهش مصرف نمک در بیماران قلبی می تواند خطر مرگ یا بستری شدن در بیمارستان را برای آنها به همراه داشته باشد.
رژیم بسیار خطرناک خام خواری خانم‌هایی که باردار یا شیرده هستند، باید چنین رژیم‌هایی را با نظر پزشک خود ادامه دهند تا مشکلی برای خود و فرزندشان به وجود نیاید.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.