نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند


این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.

تصویر تزیینی است

این نان‌ها طرفداران زیادی دارد و گاهی برخی تولیدكنندگان، آنها را رژیمی معرفی می‌کنند و خواص درمانی بی‌شماری به آن نسبت می‌دهند. اما آیا واقعا این نان‌ها رژیمی‌اند؟ آیا می‌توان از آنها برای برخی بیماری‌های خاص استفاده كرد؟

اكثر ما وقتی با لفظ رژیمی روبه‌رو می‌شویم، تصور می‌كنیم كه محصول كم‌كالری بوده و چاق‌كننده نیست بنابراین آن را در حجم زیاد خریداری و در یك وعده به مقدار زیاد مصرف می‌كنیم، اما نكته قابل توجه آن كه رژیمی بودن یك محصول می‌تواند مفهوم دیگری نیز داشته باشد.

مثلا نان‌هایی كه برای یك بیماری خاص مناسب باشد رژیمی محسوب می‌شود. به‌طور مثال نان‌هایی كه سدیم كمتری داشته باشند، نان‌های كم نمك بوده و برای مبتلایان به فشار خون بالا مناسبند.

نان‌هایی كه حاوی جو یا شوید باشد از افزایش كلسترول و چربی خون جلوگیری كرده و برای مبتلایان به چربی خون بالا مفید است. نان‌هایی كه حاوی فیبر یا سبوس بیشتری باشد برای دیابتی‌ها مناسب‌ است.

نان‌هایی هم كه حاوی مغز تخمه آفتابگردان، كنجد یا شاهدانه باشد، به دلیل ویتامین‌های گروه B و اسیدهای چرب ضروری برای كودكان در حال رشد، افراد لاغر و یا مبتلایان به سوءتغذیه مفید است. نان‌هایی هم از آرد سیب‌زمینی تهیه شده كه برای مبتلایان به سیلیاك مفید است.

در واقع همه این نان‌ها به نوعی رژیمی‌اند، اما هر كدام برای یك بیماری خاص كاربرد دارند. بنابراین با دیدن لفظ رژیمی نباید گمان كنیم كه محصول فاقد كالری یا كم كالری است. در ضمن خوب است بدانید در هیچ كجای دنیا غذایی وجود ندارد كه چاق‌كننده نباشد. ماده غذایی همان طور كه از نامش پیداست، یعنی ماده‌ای كه حاوی مواد مغذی باشد. هر ماده مغذی هم دارای كالری و انرژی است.

موضوع دیگر آن كه نان‌های رژیمی هر مقدار كه حاوی جو، زیره، زنجبیل، شوید، سبوس و ... باشد به دلیل آن كه به مقدار اندك از آنها در نان استفاده می‌شود نمی‌تواند تاثیری در بهبود بیماری‌ها داشته باشند. در حقیقت نان‌های رژیمی محصولاتی هستند كه به جهت نیاز روزانه افراد به مصرف غلات در قالب نان تولید و مصرف آن برای پیشگیری از عود عوارض بیماری‌های خاص توصیه می‌شود.

نان رژیمی هم اصل و بدل دارد

البته بد نیست بدانید كه اكثر نان‌های رژیمی تنها لفظ رژیمی را دارند. تهیه نان رژیمی یك كار سنتی نیست كه یك نانوای معمولی بتواند آن را تهیه كند. این نان‌ها باید زیرنظر متخصصان تغذیه و طبق یك فرمولاسیون استاندارد تهیه شود. مثلا اكثر نان‌های جویی كه این روزها به عنوان نان رژیمی شناخته شده‌ از درصد زیادی آرد گندم معمولی، روغن و شیره مالت تهیه شده است. آرد جو قابلیت ور آمدن بسیار پایینی دارد و تنها در صورتی تبدیل به یك نان حجیم می‌شود كه با آرد گندم مخلوط شود.

جو به تنهایی طعم خوبی ندارد و شیرین نیست، به همین دلیل به نان‌های حاوی جو، شیره مالت می‌زنند تا هم شیرین و طعم‌دار شود و هم رنگ آرد گندم مخلوط شده را تیره كند. بنابراین نانی را كه شما به عنوان یك نان جوی رژیمی خوشمزه و سبوس‌دار آن هم به جهت رژیمی بودن به مقدار زیاد استفاده می‌كنید، به دلیل تركیبات گفته شده سرشار از كالری بوده و می‌تواند سبب اضافه وزن یا چاقی شما گردد. در ضمن مصرف این نان به افراد دیابتی و مبتلا به چربی خون بالا توصیه نمی‌شود.

نان ها ی نازك و ترد رژیمی

نكته دیگر نان‌های نازك و ترد رژیمی هستند. خوب است بدانید100 گرم این نان‌ها در مقایسه با همین مقدار نان تازه كالری بیشتری دارد زیرا در حالی كه درصدی از وزن نان‌های تازه را آب در بر می گیرد، تمام وزن نان‌های خشك را آرد و مقداری روغن تشكیل می دهد و بنابراین كالری بیشتری دارد. از طرفی این نان‌ها چون خشك و كم‌حجم هستند معمولا به مقدار زیادتر از حد مصرف شده و باعث چاقی می‌شود. این نان‌ها وقتی رژیمی هستند كه به مقدار كم و به جای سهم نان معمولی روزانه استفاده شود.

در میان انواع نان‌های نازك، نان‌های ترد حاوی دانه‌های چرب مثل كنجد، مغز آفتابگردان و شاهدانه هم هستند. اغلب افراد از آنها به جای تنقلات استفاده می‌كنند، اما باید بدانید این نان‌ها به دلیل چربی بالای دانه‌ها چندین برابر نان‌های ساده كالری دارند و بسیار چاق كننده هستند. این چربی‌ها با وجود آن كه برای بدن مفید است، از نظر كالری با روغن‌های معمولی یا حیوانی هیچ تفاوتی ندارد و مصرف آنها در مدت كوتاهی می‌تواند وزن شما را افزایش دهد.


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 343 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ پنج شنبه ۲۴ شهريور بازدید: 7366 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پخت نانهای جالب با طرح های زیبای کهشکانی ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ شهريور
2 وجود عوامل خطرزای میکروبی در نان‌های غیربهداشتی ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
3 نان‌هایی با پودر طلا ۱۳۹۳ شنبه ۱۳ دي
4 کم‌فروشی و گران‌فروشی 30 درصدی نان‌های صنعتی ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان
5 صبحانه در کافه نان با عرضه نان‌های صنعتی تازه ۱۳۹۳ شنبه ۵ مهر
6 ارزان ترین روش برای پیشگیری از دیابت ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ ارديبهشت
7 خرید نان لواش و ماکارونی فله ممنوع ۱۳۹۳ شنبه ۲۰ ارديبهشت
8 نان صنعتی سالم‌تر است یا نان سنتی؟ ۱۳۹۳ شنبه ۳۰ فروردين
9 خمیر وسط نان فانتزی را دور بریزیم!؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۴ دي
10 اظهار نگرانی استاندار تهران از جوش‌شیرین در نان‌های تهران ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۹ آبان
11 آیا نان چاق‌کننده است؟ ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تغذیه مناسب در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: ٤٠هفته باردارى (یا مدت زمان بیشت...

  چربی‌های مفیدبرای قلب یک متخصص قلب و عروق گفت: ایرانی ها به جای روزانه ۴...

  اعتقاد به شانس شما را چاق می‌كند نتایج یك مطالعه جدید نشان داده است افرادی كه به شا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
وقتی چاقی ژنتیكی می‌شود بعضی از كودكان به غذا علاقه نشان می‌دهند و بعضی خیلی زود سیر می‌شوند و از غذا خوردن دست می‌كشند.
درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌توان به نوعی آن را در طب چینی و ملل مختلف نیز یافت، سیستم گرمی و سردی غذاهاست.
قابل توجه خانم‌هایی که بعد از ازدواج چاق شده‌اند در موارد زیادی مشاهده می کنیم خانم قبل از ازدواج در کنترل وزن و تناسب اندامشان دقت و حساسیت فوق العاده ای دارند؛ اما پس از ازدواج با اضافه وزن زیادی مواجه می شوند و هرگز پی به علت آن نمی برند. در این مطلب به مواردی که موجب این اتفاق می شود، می پردازیم.