تقویت بینایی با مواد غذایی


مواد غذایی همواره یکی از نقش‌های حیاتی را در سلامت بدن ایفا می‌کنند و پزشکان در هر مشکل و بیماری خاصی، مصرف برخی مواد غذایی را توصیه و افراد را از خوردن موادی منع می‌کنند. چشم‌ها نیز مانند سایر اندام‌های بدن برای عملکرد خوب به تغذیه سالم نیاز دارد.

به گزارش لقمه، مصرف سبزیجات برگ سبز و تازه و انواع میوه ها و غلات و خودداری از مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فودها تاثیر بسزایی در تقویت بینایی افراد دارد. مطالعات نشان می دهد با مصرف غذاهای سالم، خطر ابتلا به آب مروارید تا حد زیادی کاهش می یابد.

رژیم غذایی ناسالم روند پیری را تشدید می کند و به بافت های چشمی آسیب می زند. نقش آنتی اکسیدان ها و ویتامین های A ، C و E در بهبود بینایی چشمگیر است.

سیر: این ماده غذایی بسیار مفید برای طعم دادن به مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. سیر علاوه بر بهبود جریان خون، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای بینایی مفید است.



سیر، گوگرد فراوانی دارد که به تولید آنتی اکسیدان ها و در نتیجه حفاظت از عدسی چشم ها کمک می کند.

تخم مرغ: تخم مرغ، بخصوص زرده آن، مواد مغذی فراوانی دارد که برای چشم ها و سایر اندام های بدن مفید است. هر چه رنگ زرده تخم مرغ پررنگ تر باشد، مواد مغذی آن بیشتر است.



سبزیجات برگ سبز: سبزی هایی از جمله بروکلی و اسفناج که در گروه سبزیجات برگ سبز قرار می گیرند، با دارا بودن مقادیر فراوانی ویتامین های A، B12،C و کلسیم بسیار مفیدند. اسفناج مملو از آنتی اکسیدان هایی از قبیل لوتئین است که به تقویت بینایی کمک می کند.



ماهی سالمون: این ماهی حاوی ویتامین هایA و D و مهم تر از همه مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا3 است. این مواد مغذی از طریق تقویت قدرت مغزی باعث بهبود دید افراد می شود.



شکلات تلخ: افزودن شکلات تلخ به رژیم غذایی، مصرف مقدار فلاونوئیدها را در بدن افزایش می دهد که از عروق خونی چشم ها محافظت می کند و با بالا رفتن سن و ضعیف شدن چشم ها، سلامت عدسی و قرنیه همچنان حفظ می شود.



هویج: هویج مشهورترین میوه ای است که با تقویت بینایی ارتباط دارد. علاوه بر هویج، بسیاری از سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی رنگ حاوی بتاکاروتن هستند که برای سلامت شبکیه مفیدند و از آسیب های چشمی ناشی از نور خورشید جلوگیری می کنند. این میوه مقادیر بسیاری ویتامین C، A و E دارد که خطر ابتلا به آب سیاه را کاهش می دهد. همچنین هویج و سبزیجات برگ سبزی از جمله اسفناج و کلم برگ مقادیر بسیاری آنتی اکسیدان لوتئین دارد که در تقویت دید بسیار مفید است.



آووکادو: این میوه مانند اسفناج غنی از آنتی اکسیدان است و بیش از هر میوه دیگری لوتئین دارد. لوتئین علاوه بر این که نقش مهمی در بهبود بینایی ایفا می کند، خطر آب مروارید را کاهش می دهد.



محققان همچنین افراد را از مصرف برخی مواد منع می کنند. موادی همچون شکر، غذاهای حاوی قند، پاستا، نان و غلات، چربی های ترانس و آرد تخلیص شده که مصرف بیش از حد آنها به بروز آب سیاه منجر می شود.

رژیم غذایی متعادل و غنی از سبزی و میوه و خودداری از مصرف موادی مانند چربی های اشباع تأثیر بسزایی در تقویت بینایی افراد دارد. علاوه بر مصرف انواع ویتامین ها، برخی مواد معدنی از قبیل روی و سدیم نیز در تقویت چشم موثر است.



چه ویتامین هایی در چه غذاهایی بیشتر یافت می شود؟

ویتامین A: هویج، کلم برگ، اسفناج، فرآورده های لبنی، زرده تخم مرغ، مرکبات بخصوص کیوی و فلفل سبز

ویتامینC : کلم بروکلی و سیب زمینی

ویتامینE : تخم مرغ، غلات، روغن سبزیجات و تخمه آفتابگردان

لوتئین: اسفناج، ذرت، کلم برگ و بروکلی

اسیدهای چرب: ماهی آب سرد مانند سالمون، روغن آفتابگردان و روغن ذرت

روی: گوشت قرمز، میگو، ماهی، غلات کامل و فرآورده های لبنی

به طور متوسط حدود 60 درصد حجم کل بدن را آب تشکیل می دهد. برای حفظ رطوبت بدن باید در طول روز مقادیر کافی آب بنوشید. چشم ها نیز برای دید بهتر به رطوبت نیاز دارند و خشکی، خستگی و تاری دید نشانه کم آبی و نیاز بدن به آب است. مصرف اسید آمینه برای سلامت چشم ها لازم است. اسیدآمینه از چشم ها در برابر رادیکال های آزادی که باعث بروز صدمات چشمی می شوند، محافظت می کند و بافت چشم ها را سالم نگه می دارد.



معجزه ویتامین درمانی

مکمل های ویتامین B نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از کاهش دید ناشی از افزایش سن بخصوص در زنان ایفا می کند. از بین رفتن لکه زرد شایع ترین علت نابینایی در افراد بالای 65 سال است که مصرف ویتامین B و مکمل های آن از بروز چنین مشکلی جلوگیری می کند. در واقع مصرف خانواده ویتامین B متشکل از ویتامین B6، B12 و اسید فولیک می تواند مانع بروز کم بینایی شده و روند ابتلا و احتمال ایجاد این بیماری را تا حد زیادی کاهش می دهد. زنانی که در غذایشان ویتامین ها بخصوص مکمل های ویتامین B را گنجانده اند، 34 درصد کمتر به بیماری از بین رفتن لکه زرد مبتلا شده و 41 درصد خطر ابتلا به نابینایی ناشی از این مشکل کاهش می یابد. ویتامین های خانواده B گردش خون را بهبود بخشیده، اثر آنتی اکسیدان ها را بیشتر کرده و نقش مؤثری در کاهش مواد شیمیایی و میزان برخی هورمون ها در بدن ایفا می کند./ ضمیمه سیب

مترجم: ندا اظهری

منابع: EyeDoctorGuide و SymptomFind  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 6195 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۳ بهمن بازدید: 3850 ساعت: 5:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
3 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 لزوم تقویت صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در رومشکان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
5 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
6 اعلام جزئیات حمایت دولت از کشت قراردادی ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳۱ شهريور
7 اینفوگرافیک / کدام مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
8 هیچ بهانه‌ای برای عدم ایجاد تحول در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نداریم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
9 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
10 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
11 توصیه‌های تغذیه‌ای برای قبل از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ يکشنبه ۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید تخم شربتی در عین حال که فوائد بسیاری برای سلامتی ...

  دانستنی های بهداشتی سفره ای در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفا...

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت