ممنوعیت واردات گندم در راستای حمایت از تولید ادامه دارد


در حالی که حدود سه ماه از برداشت گندم در کشور می‌گذرد معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: واردات این محصول از ابتدای امسال ممنوع بوده و این ممنوعیت تا پایان فصل برداشت ادامه دارد.

به گزارش لقمه، اگر این وعده عملی شود علیرغم صراحت در قانون، می‌توان گفت اولین باری است که دولت برای حمایت از کشاورزان از واردات در فصل برداشت جلوگیری می‌کند.

هر ساله برداشت و خرید تضمینی گندم از اواسط فروردین آغاز و تا مهر ماه ادامه دارد و آن سال‌هایی هم که نیازی به واردات نداشتیم، آبان ماه ایام جشن خودکفایی گندم بود که البته طی سال‌های دولت گذشته کم کم به دست فراموشی سپرده شد، چراکه به گفته رییس‌جمهور در آن دوران هر سال یک میلیون تن از تولید کاسته و به واردات اضافه می‌شد.

البته یکی از معضلاتی که طی سال‌های گذشته گندم‌کاران و تقریبا همه تولیدکنندگان بخش کشاورزی را آزار می‌داد، آزاد بودن واردات در فصل برداشت محصول بود که البته برخی مسئولان انبار شدن و تامین ذخائر استراتژیک را برای واردات گندم عنوان می‌کردند.

اما امسال رویکرد دولت تغییر کرد، چرا که براساس آمار گمرک و اعلام معاون وزیر جهاد کشاورزی طی سه ماهه نخست امسال گندمی برای مصارف انسانی به کشور وارد نشده است و البته به گفته این مقام مسئول برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی این ممنوعیت واردات تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت.

طبق اعلام علی قنبری، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با توجه به نیاز مصرفی 9 میلیون تنی کشور، افزایش تولید و پیش‌بینی خرید تضمینی حدود هشت میلیون تنی گندم از کشاورزان در سال جاری، امسال درصددیم واردات گندم که پس از فصل برداشت آغاز می‌شود را حدود دو میلیون تن و کمتر از آن کنترل کنیم که البته این واردات نیز عمدتا برای تامین ذخایر استراتژیک شش ماهه‌ای است که دولت آن را تکلیف کرده است.

اما اگر این اتفاق یعنی ممنوعیت موقت واردات گندم تا پایان فصل برداشت امسال ادامه یابد و میزان واردات نیز در همین حدود دو میلیون تن متوقف شود، می‌توان گفت که طی سال‌های اخیر این اولین باری است که دولت برای حمایت از کشاورزان داخلی واردات یک محصول را تا پس از فصل برداشتش ممنوع کرده است.

از سوی دیگر با توجه به نرخ افزایش یافته برای گندم که دیگر مانند سال‌های نچندان دور در دولت گذشته هم ارزش با کاه و یونجه نیست، افزایش تولید و خرید تضمینی گندم نیز نشان می‌دهد که اگر این آهنگ رشد ادامه داشته باشد و همه چیز به ویژه شرایط اقلیمی دست به دست هم دهند، جشن خودکفایی گندم نزدیک است.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :ایسنا

کد: 8143 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۴ تير بازدید: 1390 ساعت: 11:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
3 اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۶ مهر
4 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
6 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 افزایش تولید محصولات اساسی در استان قم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
8 کمیسیون کشاورزی مجلس از امنیت غذایی و کشاورزان حمایت می کند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
9 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
10 ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۹ تير
11 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنتی بیوتیک جدیدی به نام بادنجان بادمجان دارای ترکیباتی است که از انواع عفونت های ب...

  سنجد و خواص آن؛ درمان‌گر آرتروز گوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پ...

  روغن‌های مفید را بشناسید افراد زمانی که نامی از چربی به میان می‌آید، چاقی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه دکتر کرمانی برای غذا خوردن و لاغری اگر تا به حال رژیم هایی که امتحان کردید در راضی نگه داشتنتان ناموفق بوده اند به خواندن این مقاله ادامه دهید.
گیاهان انرژی زا را بشناسید گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»