دیناروند در پاسخ به خبرنگاران مطرح کرد:
موجب بی اعتمادی مردم به استاندارد نمی‌شویم/ سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی است


رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی به جای سنتی است و به مردم توصیه می‌کنیم با وجود هزینه بیشتر اما نان صنعتی مصرف کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، نشست خبری روز جهانی غذا با حضور «دکتر رسول دیناروند» معاون وزیر بهداشت و رویس سازمان غذا و دارو امروز 20 مهرماه برگزار شد. وی در این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

دیناروند در ادامه نشست، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره چگونگی نظارت بر سلامت فرآورده‌ها و محصولات غذایی گفت: مسئولان تضمین کیفیت در واحدهای تولیدی حضور دارند و سلامت فرآورده‌های غذایی را کنترل می‌کنند. اینکه انتظار داشته باشیم این افراد حقوق‌بگیر دولت باشند، میسر نیست. تعداد افرادی که در این حوزه فعال هستند، حدود 3000 نفر است این در حالی است که 11 هزار واحد بزرگ و کوچک غذایی از وزارت بهداشت پروانه فعالیت دارند، بنابراین باید شرایطی فراهم شود که خود تولیدکننده مسوولیت کیفیت تولیدات خود را بپذیرد. از طرفی مردم مطمئن باشند اگر تخلفی چه در مرحله تولید و چه در مرحله توزیع اتفاق بیفتد و این تخلف شناسایی شود، با جدیت با آن برخورد می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: اگر برخورد با تخلف به موقع و قاطع باشد، مطمئن باشید که تولیدکننده خود مسئولیت سلامت کالای خود را می‌پذیرد. ما قاطعانه با تخلفات برخورد می‌کنیم و مسامحه‌ای در این زمینه نداریم. کار دیگر ما آن است که پس از تولید نیز محصولات در سطح عرضه کنترل کنیم.


موجب بی اعتمادی مردم به استاندارد نمی‌شویم

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارنظر سازمان‌های مختلف نظیر دامپزشکی و استاندارد درباره سلامت محصولات غذایی گفت: یکی از اشکالات در اختلافات میان دستگاه‌ها، رسانه ای کردن این مباحث است و به نظرم طرح موضوع در رسانه‌ها کمکی نمی‌کند و ما هم به عنوان سازمان غذا و دارو دیگر دستگاه‌ها را به رسمیت می‌شناسیم اما هر جایی که سلامت و صحت کالایی مورد تاییدمان نباشد، مطمئنا اجازه ورود آن کالا به بازار را نمی‌دهیم. مردم هم در این زمینه نگران نباشند. مثلا وقتی می‌گوییم خمیر مرغ را تایید نمی‌کنیم، مطمئن باشید که این خمیر وارد هیچ فرآورده گوشتی نمی‌شود.

 

آب معدنی دماوند دیگر تولید نمی‌شود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره سلامت آب‌معدنی‌های موجود در بازار گفت: بررسی‌های لازم به دقت در این زمینه انجام شده است. آب معدنی دماوند نیز در حال حاضر تولید نمی‌شود اما آب آشامیدنی دماوند از نظر سلامت هیچ مشکلی ندارد و آن را تایید کرده‌ایم. با تخلفات مربوطه برخوردهای لازم صورت گرفته است.

 

دیناروند در مورد میزان جریمه‌ای که برای شرکت‌های متخلف تولید کننده آب معدنی در نظر گرفته شده نیز بیان کرد: ما در چارچوب وظایف قانونی خود عمل می‌کنیم و فعالیت متخلفان را متوقف کردیم و اگر آنها اصرار به تخلف داشته باشند به دادگاه معرفی شده و قاضی در مورد میزان جریمه آنها تصمیم می‌گیرد. آب معدنی دماوند تولید نخواهد شد اما آب آشامیدنی دماوند به به زودی به بازار می‌آید.

 

در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه وزارت بهداشت نمی خواهد در مورد روند تولید انواع نوشابه و دوغ با توجه به میزان شکر و نمک مورد استفاده در این محصولات ورود کند، اظهار کرد: اصلاحات در استاندارد ملی این قبیل محصولات در دستور کار قرار دارد و مکاتبات در این رابطه انجام شده است. باید میزان شکر مصرفی در نوشابه های گازدار و... اصلاح شود. زیرا، معتقدیم که کاهش شکر و نمک نوشیدنی ها به نفع سلامت مردم است.

 

وی خاطرنشان کرد: استاندارد شکر نوشابه در حال حاضر حداقل ۱۱ درصد است و استاندارد مورد نظر سازمان غذا و دارو حداکثر ۹ درصد است بنابراین این تفاوت ضوابط باید اصلاح شود.

 

نان سنتی از نظر من سالم نیست/ سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی است

دیناروند در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره نان‌های مصرفی نیز گفت: از نظر من نان سنتی سالم نیست چرا که نمک زیادی دارد، جوش شیرین در آن ریخته می‌شود، پخت آن گاهی با حرارت مستقیم است و گاهی هم فرایند تخمیر را طی نمی‌کنند.

 

وی تاکید کرد: سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی به جای سنتی است و به مردم توصیه می‌کنیم با وجود هزینه بیشتر اما نان صنعتی مصرف کنند.

 

حمایت از نانوایی‌های سنتی به شرط استفاده از روش‌های صنعتی

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان گفت: باز هم به مردم توصیه می‌کنیم نان‌های صنعتی و بسته‌بندی را در سفره‌هایشان داشته باشند. استراتژی جدید ما این است که در نانوایی‌های سنتی روش‌های صنعتی را به کار ببریم. از تولیدکننده‌هایی که در این زمینه فعالیت کنند نیز حمایت لازم را خواهیم کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8298 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۰ مهر بازدید: 2161 ساعت: 1:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
4 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
10 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  آزمون غذا در فصل امتحانات مادران هرکاری می‌کنند تا به خیال خود فرزندانشان از...

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت