توسعه کشاورزی الگوی مناسبی ندارد/به مسئله آب و بازار کشاورزی توجه شود


پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس کشاورزی اظهار کرد: گرچه عملکرد وزارت جهاد کشاورزی نسبتا مثبت بوده است اما برای توسعه بخش کشاورزی الگوی مناسبی وجود ندارد و به نظر می‌رسد در آینده باید به مسئله آب و بازار کشاورزی توجه بیشتری شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غلامرضا سلطانی - عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز - در گفت‌وگویی، اظهار کرد: عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در حالت کلی طی چهار سال گذشته نسبت به سالهای قبل از آن مثبت ارزیابی می شود و دارای ویژگی های مناسبی بوده است. اما مهمترین انتقادی که می‌توان به این بخش وارد کرد که تنها به وزیر ربط ندارد این است که برای توسعه بخش کشاورزی، الگو و مدل مناسبی وجود ندارد و اگر چنین الگویی به وجود نمی آید مشکلات حاد بخش کشاورزی قابل حل نیست.

 

وی افزود: کشاورزی از منظر اقتصادی یک سیستم محسوب می شود که دارای اجزای مختلفی است و آنها را باید با یکدیگر دید و مهمترین نقطه ضعف برنامه‌هایی که اجرا می شود این است که بسیاری از آنها کوتاه مدت است و اگر از منظر بلندمدت نگاه کنیم متوجه می‌شویم که حلقه‌های گم‌شده ای دارد که باید به آن توجه کرد.

 

سلطانی ادامه داد: یکی از حلقه‌های گم‌شده‌ای که باید به آن بیش از پیش توجه کرد، زنجیره ارزش یک محصول کشاورزی از مرحله پس از تولید تا بازار داخلی و صادراتی است که تا نظام درستی پیدا نکند نمی توانیم مسائل و مشکلات مبتلا به آن را مانند اشتغال حل کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه همه مسائل و برنامه های بخش کشاورزی باید با محوریت و در نظر گرفتن مشکلات و بحران آب و خاک به مرحله اجرا برسد، گفت: هم اکنون مشکلات بسیاری در بخش کشاورزی وجود دارد که باعث مهاجرت از روستاها به شهرها شده است اما باید همه تلاش خود را به کار ببندیم تا این مهاجرت متوقف و حتی روند آن معکوس شود. در واقع نیروی کار روستایی به هر طریقی که شده باید در روستاها حفظ شده و مورد حمایت قرار گیرند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز اظهار کرد: عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در چهار سال گذشته و از منظر کوتاه مدت نسبتاً مناسب و قابل قبول بوده است، چرا که به عنوان مثال بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده وضعیت بهره وری تولید محصولات کشاورزی بهتر از سال‌های گذشته شده است و کادر مدیریتی بخش کشاورزی کارآمد و جزو افراد متخصص بوده اند.

 

سلطانی در خصوص برنامه‌های مهمی که باید مد نظر وزارت جهاد کشاورزی در چهار سال آینده قرار گیرد نیز، اظهار کرد:  یکی از مهمترین اولویت هایی که باید در آینده مد نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد نظام بازار است، چراکه کشاورزان زحمت بسیاری برای تولید محصولات مختلف می‌کشند اما همواره محصول‌شان روی دستشان می ماند و این وضعیت به هیچ وجه مناسب نیست و در درجه بعدی مسئله آب و مدیریت منابع آبی است که مدیریت آن ضعیف بوده و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر نیز آموزش و فرهنگ سازی در استفاده از آب نیز بسیار ضعیف است و باید بیشتر روی آن کار شود، چرا که اگر آموزش درست مورد توجه قرار نگیرد پیامدهای نامناسبی برای وزارت جهاد کشاورزی و این بخش خواهد داشت.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10398 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد بازدید: 1751 ساعت: 1:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
چطور چاقی را شکست دهیم؟ چاقی عامل بسیاری از بیماری ها ،مثل دیابت،بیماری های قلبی،آرتروز و ... است.اگر معمولا احساس خستگی می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا اگر بپرسید مهم‌ترین جزء یک لبخند زیبا چیست قطعا همه می‌گویند دندان سالم و زیبا. اما در کنار سلامت و زیبایی دندان‌ها، سلامت و فرم لثه‌ها نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است در حدی که زیباترین دندان‌ها اگر با لثه‌ای بیمار و عفونی احاطه شوند نه‌تنها لبخند زیبایی نمی‌سازند بلکه به دلیل عفونت لثه یا تحلیل رفتن آن جلوه خود را نیز از دست داده و صاحب چنین دندان و لثه‌ای قطعا لبخند زیبایی نخواهد داشت.