رکودتولیدپسته دردهه۹۰می‌شکند


پایگاه خبری لقمه: رئیس انجمن پسته با بیان اینکه براساس شواهد موجود، رکورد تولید پسته در دهه ۹۰ خواهد شکست،گفت: نباید به بارندگی‌های امسال دل خوش کنیم و دوباره در دام مصرف بی رویه منابع آبی بیفتیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محسن جلال‌پور، رئیس انجمن پسته کشور طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

حجم بارش‌های امسال کشور به نسبت سال گذشته، چهار درصد افزایش یافته و در این مدت بیش از ۲۲۵ میلیارد مترمکعب به ذخایر آبی کشور اضافه شده است. بارندگی‌های اخیر اگرچه خساراتی هم به بار آورد و برخی هموطنان را دچار مشکل کرد اما اتفاق خوبی بود که آثار آن در ماه‌های آینده پدیدار خواهد شد.

 

تجربه ۳۰ سال کسب وکار در بازار پسته این حس را به من می‌دهد که سال ۱۳۹۶ با در نظر گرفتن چند شرط، می‌تواند سالی متفاوت برای بازار این محصول باشد؛ به نظر می‌رسد بعد از چند سال که تقریباً در همه نقاط پسته خیز کشور با کاهش تولید مواجه بودیم، محصول سال آینده قابل توجه باشد.

 

معمولاً زمانی که در اواخر زمستان زمستان شاهد بارندگی‌ خوب و پس از آن، سرد شدن هوا و یخ زدن زمین بوده‌ایم، به دو دلیل محصول سال بعد هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری داشته است؛ یخ زدن زمین باران خورده در زمستان، خواب درختان را عمیق‌تر می‌کند و باعث می‌شود خطر سرما زدگی درختان در هفته‌های آینده کاهش پیدا کند، ضمن اینکه این یخ زدگی باعث از بین رفتن برخی آفات هم می‌شود و در نهایت، محصول از خطر آفت زدگی و سرما زدگی عبور می‌کند و به فصل برداشت می‌رسد.

 

 با این حال پیش‌بینی میزان محصول سال آینده پسته هنوز امکان پذیر نیست اما شواهد حاکی از آن است که  در سال ۱۳۹۶، رکورد تولید دهه ٩٠شکسته خواهد شد.

 

 

با این حال نباید از یاد برد که به دلیل مشکلات فراوان ازجمله بحران آب، محصول پسته طی سال‌های گذشته روند کاهشی و میزان متوسط برداشت درهکتار نیز سیر نزولی داشته است.

 

همچنین باید این نکته را نیز مد نظر داشته باشیم که بارندگی امسال، استثنا بوده و احتمال این که در سال‌های آینده تداوم داشته باشد، بسیار ضعیف است، به این ترتیب نباید به بارندگی‌های امسال دل خوش کنیم و دوباره در دام مصرف بی رویه منابع آبی و سوء مدیریت بیفتیم.

 

حال که رحمت طبیعت شامل حال ما شده و احتمالاً سالی سبز را پیش روداریم، باید بیشتر نگران باشیم، نگرانی از این جهت که ممکن است همه فراموش کنیم که بارش‌های امسال، می‌تواند یک اتفاق باشد و ممکن است دوباره در دام مصرف نامعقول بفتیم.

 

معتقدم سوء‌مدیریت، ‌از خشکسالی خطرناک‌تر است، چون با مدیریت درست می‌شود آثار خشکسالی را کاهش داد اما با مدیریت نادرست نه تنهاهیچ مشکلی از جمله خشکسالی حل نخواهد شد بلکه از بارندگی‌های امسال هم چندان بهره‌ای نخواهیم برد، مثل افزایش قیمت نفت که دولت‌ها را گول می‌زند و باعث می‌شود روی همه سوء‌ مدیریت‌ها  سرپوشی گذاشته شود.

 

 شوخی نیست، چند دهه است که داریم طبیعت و منابع طبیعی را می‌بلعیم و فراموش کرده‌ایم که این منابع لایزال نیستند و امروز و فردا به پایان می‌رسند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اقتصادآنلاین

کد: 10838 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند بازدید: 2000 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در زمان امتحان، قهوه، شکلات و نوشابه ممنوع! به زمان امتحانات نزدیک می‌شویم... دلشوره و دلشوره....

  تاثیر طب سنتی در ناباروری جالب است بدانید در گزارشی که وزارت بهداشت استرالیا...

  نجات سر یک بچه از زود پز! مدیرعامل آتش نشانی یاسوج از نجات یک پسر بچه یک سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
مواد رژیمی که شما را چاق می کنند زمانی که افراد به دنبال کاهش وزن می روند، ممکن است هر روشی را امتحان کنند. انواع ورزش ها، رژیم های غذایی و حتی مواد غذایی که به مواد رژیمی شناخته می شوند.
گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
۵ تکنیک بازاریابی ویروسی پایگاه خبری لقمه: این گزارش درصدد است که به مفهوم، نحوه عملکرد، مزایا و معایب «بازاریابی ویروسی» بپردازد.