سیب صادراتی شش برابر ارزان‌تر از بازار داخلی


پایگاه خبری لقمه: صادرات سیب در پنج ماهه امسال در حالی بیش از ۴۲۳ درصد نسبت به سال گذشته کمتر شده که قیمت آن نسبت به بازار داخلی حدود شش برابر نیز ارزان‌تر و کیلویی ۸۸۶ تومان به مشتریان خارجی فروخته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، صادرات سیب در پنج ماهه نخست امسال به ۳۰ هزار و ۹۳۹ تن و ۵۵۵ کیلوگرم به ارزش هشت میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۶۴ دلار رسیده است که ۴۲۳.۷۷ درصد از نظر وزنی کمتر از میزان صادرات بیش از ۱۶۲ هزار تنی پنج ماهه سال گذشته است.

 
عنایت الله بیابانی - قائم مقام خانه کشاورز- درباره چرایی کاهش صادرات سیب اظهار کرد: سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه صادرات محصولات ماننده سیب که جزو محصولات صادراتی به شمار می روند تقریبا به دست فراموشی سپرده شده و به دلیل وجود اختلاف نظرها بین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت معدن تجارت بر سر تصدی گری بازار داخلی و خارجی به نظر می‌رسد امسال مانند سال های گذشته جدیت در این زمینه وجود نداشت.
 
وی افزود: یکی دیگر از دلایل کاهش صادرات سیب در پنج ماهه نخست این سال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کیفیت و نوع بسته بندی است که به نظر می‌رسد باید بیش از پیش به آن توجه شود و مدنظر صادرکنندگان و مسئولان قرار گیرد.
 
البته سیب صادراتی ایران ۱۷ مقصد از جمله کشورهای افغانستان، امارات، بحرین، پاکستان، ترکمنستان، چین، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، قزاقستان، قطر، دوبی و هند دارد که در این میان روسیه با خرید ۶۹۰ کیلوگرم سیب در رتبه آخر فهرست خریداران این محصول قرار دارد و افغانستان با خرید بیش از ۱۰ هزار تن عمده‌ترین مشتری سیب ایرانی به شمار می‌رود که بیش از به حدود یک سوم سهم این بازار را تا پایان مردادماه امسال از آن خود کرده است. پس از افغانستان کشورهای پاکستان و عراق با ۸۰۰۰ تن و ترکمنستان با ۴۰۰۰ تن در رتبه‌های بعدی فهرست مشتریان سود ایرانی قرار دارند و جالب‌تر اینکه مجموع خرید این چهار کشور تقریبا با میزان صادرات ایران در این بازده زمانی برابری می‌کند و ۹ کشور دیگر نیز کمتر از چند درصد سهم بازار را دارند.
 
نکته عجیب و غریب دیگری که در صادرات سیب به چشم می‌خورد قیمت ارزان این محصول است، چرا که بر اساس آمار رسمی منتشر شده سیب ایرانی کیلویی ۲۷ سنت معادل حدود ۸۸۶ تومان به مشتریان خارجی فروخته شده است که یک ششم قیمت سیب ایرانی است که در بازار داخلی عرضه می‌ شود و به نظر می‌رسد ایران می‌تواند با بازاررسانی بهتر و هدفمندتر این محصول باغی صادراتی را به قیمت بهتری بفروشد.
 
نکته دیگر این که چرا باید سیب ایرانی کیلویی حدود ۸۰۰ تومان به مشتریان خارجی فروخته شود حال آنکه بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی اقلام خوراکی در سطح شهر تهران هر کیلوگرم سیب به صورت میانگین ۶۰۰۰ تومان عرضه شده است که حدود شش برابر گران‌تر از سیب صادراتی است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 11921 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 2125 ساعت: 2:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فوت و فن پخت سالم ته چین اگر در تهیۀ ته چین برخی نكات در نظر گرفته نشود، به...

  سم زدایی بدن با خوراکی در 48 ساعت تعطیلات آخر هفته‌ها تنها برای تمیز کردن خانه نیست،...

  لواشک چاق می کند یا لاغر؟ مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاغری به چه قیمتی؟! با افزایش یافتن مشکل چاقی در بیشتر جوامع و پیروی از رژیم‌های مختلف برای پایین آوردن وزن، برخی از افراد به مصرف قرص‌های رونده هم رو می‌آورند اما واقعیت این است که قرص‌های مذکور، به کاهش وزن کمکی نمی‌کند. محققان معتقدند تا زمانی که این قرص‌ها اثر خود را بگذارد، کالری‌ها مصرف می‌شود و اگر هم وزن پایین بیاید، علت آن از دست دادن آب بدن است.
سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟ هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.
بو کردن قرص برنج مرگ آور است هر چند قرص برنج برای از بین بردن آفت های برنج مورد استفاده قرار می گیرد اما سوء مصرف آن توسط برخی افراد باعث مرگ آنان شده و كارشناسان می گویند حتی بو كردن آن هم ممكن است شخص را به دیار باقی بفرستد.
برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه چقدر باید بدویم؟ محققان آمریکایی می گویند: برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه باید چهار مایل (6.437 کیلومتر) دوید.