فرسایش خاک در ایران 3 برابر میانگین جهانی است


پایگاه خبری لقمه: رئیس گروه حفاظت و حاصلخیزی خاک معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه میزان فرسایش خاک در کشور 2 وپنج دهم تا سه برابر میانگین جهانی است، گفت: سوء مدیریت، قطع درختان، چرای بیش از ظرفیت دام در مراتع و تغییر کاربری اراضی، ایران را در زمره صدرنشینان فرسایش خاک در جهان قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، رمضان علی ابراهیم پور روز دوشنبه در نخستین همایش استانی حفاظت خاک در اراک افزود: بررسی ها بیانگر آن است که میانگین فرسایش خاک در کشور 16 و هفت دهم تن در هکتار و در جهان حدود پنج تا 6 تن در هکتار است. 

 
وی ادامه داد: ایجاد یک سانتیمتر خاک بین یکصد تا یک هزار سال زمان نیاز دارد و این مهم نشان از اهمیت و محافظت هرچه بیشتر از منابع پایه خاک در کشور است. 
ابراهیم پور خاطرنشان کرد: قانون و مقررات متعددی در حوزه حفاظت از خاک و برخورد با افرادی که به نوعی در فرسایش خاک دخالت دارند وجود دارد اما ضمانت اجرایی آن ها در حد انتظار نیست. 
وی گفت: از 165 میلیون هکتار مساحت کشور حدود 10 درصد معادل 18 و پنج دهم میلیون هکتار قابلیت کشت دارد و در چرخه تولید قرار می گیرد. 
 
ابراهیم پور خاطرنشان کرد: سیاست های کلی کشور با توجه به افزایش جمعیت و وسعت اراضی قابل کشت در آینده باید به گونه ای باشد که برای تامین امنیت غذایی کمتر دچار مشکل شویم. 
مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: در 2 سال اخیر اعتبارات و طرح های متعددی در حوزه آب انجام شده ولی راهبردها و اقدامات در حوزه خاک در حد انتظار نیست و به گونه ای این حوزه مغفول واقع شده است. 
 
عباس صالحی افزود: 14 آذرماه از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی خاک و حدفاصل سال های 2015 تا 2024 با عنوان دهه خاک معرفی شده است. 
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است. 
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 
 
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود. 
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در کشور برخوردار است. 
 
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است. 
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13634 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر بازدید: 2155 ساعت: 3:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نتایج خودداری دانش‌آموزان از خوردن صبحانه چیست؟ یك متخصص تغذیه با بیان اینكه گرسنگی تنها روی حافظه...

  این خوراکی ها معدن پتاسیم هستند! پتاسیم با محافظت از رگ های خونی در مقابل ضخیم شدن ...

  قوانین مسـافـرت در دوران بارداری به‌طور کلی خانم‌های باردار بعد از هفته 20 در صورتی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چاقی و یک دنیا مشکل همه می دانیم که کم کردن وزن برای بدن مفید است اما چه قدر؟ کافی است ۳ تا ۵ کیلوگرم کم کنید تا تاثیر آن را بر سلامت خود ببینید. به بیان دیگر کاهش ۱۰ درصد وزن کل بدن وضعیت جسمی شما را بهبود می بخشد.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
آیا کرم حلزون می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند از اواخر سال گذشته بود که با شروع تبلیغ کرم‌های "حلزون" از رسانه ملی، سوالات مردم درباره سلامت و میزان اثربخشی این محصول که پیش از این در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ و غیرمجاز اعلام می‌شد، شروع شد؛ محصولی که با پخش از تلویزیون مهر تایید دریافت کرده بود و حالا با لغو مجوز تولید کارخانه تولید کننده در هفته گذشته، این محصول به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است.
گیاه بامبو پادزهر سرطان در دنیای طبیعت، سبزیجات و گیاهان متفاوتی وجود دارد که کافی است آن ها شناسایی شوند و مورد استفاده افراد قرار گیرند.