دلایل تعطیلی بیست درصد از واحدهای تولیدی فعال در شهرک های صنعتی


خبری لقمه:مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از برخورد سلیقه ای وزارت اقتصاد با مقوله مالیات واحدهای صنعتی انتقاد کرد و آن را چالش بزرگ ستاد تسهیل دانست.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، طهمورث لاهوتی مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در مورد راه اندازی دوباره 819 واحد صنعتی از ابتدای سال و اینکه سیاست های احیای واحدهای صنعتی شامل کدام شرکت ها می شود به رادیو اقتصاد گفت: در اوایل سال 99 برای فعال سازی حدود 1500 واحد راکد برنامه ریزی وهدف‌گذاری داشتیم که تقریبا در هفت ماهه اول سال بیشتر از برنامه پیش بینی شده محقق شد. درواقع انتظار داشتیم که 50 درصد کار را در شش ماهه اول سال تحقق ببخشیم که این مقدار به باز فعال سازی  58 درصد واحدهای راکد شناسایی شده در سطح 31 استان کشور رسید.

وی تصریح کرد: این واحدها معمولا در صنایع مختلف غذایی، فلزی، کانی غیر فلزی، صنایع معدنی و بخش مختلف دیگر در شهرک های صنعتی فعالیت دارند. بر اساس ظرفیت هایی که در شرایط فعلی و به عنوان تامین کننده مواد اولیه واحدهای بزرگ می توانند داشته باشند و یا اینکه به عنوان یکی از حلقه های تکمیل کننده زنجیره ارزش تولید باشند، ما آنها را از میان واحدهای غیر فعال موجود در شهرک ها و نواحی صنعتی انتخاب کرده ایم.

لاهوتی در مورد نحوه احیای واحدهای صنعتی راکد گفت: این کار را به شیوه های مختلفی انجام می دهیم. در برخی از آنها سرمایه گذار قدیمی امکان بازفعال کردن واحد را نداشته، پس ما با معرفی سرمایه گذار جدید آن را احیا می کنیم. برخی دیگر از آنها نیازمند تامین مواد اولیه هستند تا بتوانند کارشان را انجام دهند که با کمک ستاد تسهیل، آن واحدها را به مرحله تولید می رسانیم و یا بعضی از آنها، مواد اولیه شان در گمرک معطل مانده است و از طریق گمرکات نیاز به تامین ارز دارند که پیگیری هایی که از بانک مرکزی انجام می شود منجر به باز فعال سازی آنها می شود.

وی ادامه داد: بعضی از اینها هم با اختلافاتی که بین شرکا بوجود می آید، مشکلات داخلی دارند که با جایگزین کردن شرکا مشکل آنها را حل می کنیم و در این مسیر از سازمان های مختلفی که از لحاظ قانونی امکان سرمایه گذاری را دارند  مثا بنیاد برکت یا سازمان هایی که در دل وزارت صمت حضور دارند مثل ایدور هم کمک می گیریم.



مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران افزود: در نهایت باید بگویم که عزم وزارت صنعت، معدن و تجارت بر این است که هدف‌گذاری انجام شده را تا پایان سال محقق کند. البته در آخرین تصمیمی که در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گرفته شد، با توجه به پیشرفت فیزیکی که کار داشته، عدد هدف به دو هزار واحد ارتقا پیدا کرده است.

وی در مورد تعداد دقیق واحدهای صنعتی تعطیل شده گفت: در مجموع چیزی حدود بیست درصد و در واقع حدود نه هزار واحد از واحدهایی که پروانه های بهره برداری گرفته اند و در داخل شهرک ها و واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده اند، غیر فعال شده اند؛ که این افتاق به مرور زمان رخ داده و دلایل متعددی هم دارد. این دلایل شش یا هفت مورد هستند؛ به عنوان مثال خیلی از اینها بیش از ده سال است که غیر فعالند چرا که آن نوع تولیدی که انجام می دادند دیگر توجیه اقتصادی ندارد و باید تغییر تولید بدهند. بدهی است ما امکان بازفعال سازی همه این نه هزار واحد را نداریم و براساس اولویت ها به این امر پرداخته ایم.

لاهوتی در پاسخ به این سوال که آیا همانطور که قرار بود، برای جلب نظر علاقمندان به سرمایه گذاری، فهرست کامل واحدهایی که قابلیت دارند بر روی سایت بهین یاب –که انتقادات زیادی هم به آن هست- منتشر شده است؟ گفت: اطلاعات موجود است و هر سه ماه یکبار هم به روز می شود. علاقمندان برای کسب اطلاعات هم می توانند به سامانه مراجعه کنند و هم این اطلاعات به طور فیزیکی در شهرکها و نواحی صنعتی قابل رویت است که با مراجعه به آنجا، هماهنگی های لازم برای واحدهای صنعتی که مالکانشان آمادگی نقل و انتقال به سرمایه گذار جدید را دارند، انجام می شود؛ تا در بستر قانونی و پس از استعلام از مراجع ذیربط مانند بیمه، دارایی و بانک ها و بدون مشکل برای سرمایه گذار جدید، منتقل شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا نمی شود واحدهای مشکل دار را نقره داغ نکنیم و وقتی سود نکرده است با وضع جریمه ها مقروض ترش نکنیم؟ گفت: حق با شما است؛ اما همانطورکه مستحضرید، کسانی که در شهرکهای صنعتی سرمایه گذاری می کنند بابت انتفاع از عرصه، پولی را پرداخت می کنند. آنچه که در اختیار ما است این است که بخشی در دستورالعمل هایمان، تحت عنوان بخشودگی جرائم و تخفیفات و تشویقات داریم که بر روی سایت صنایع کوچک (easyproduct.ir) هم قابل روئیت است. واحد هایی که برای تسویه بدهی دیون دولت مراجعه می کنند، ما این تخفیفات و تشویقات را برایشان اعمال می کنیم که معمولا در طول سال چندبار، این فرصت در اختیار قرار داده می شود.

مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران افزود:بخشی از بدهی های دیگری که به حوزه های بانکی بر می گردد، مانند بدهی تسهیلات ارزی که واحدهای صنعتی در سال های 2-91 از صندوق توسعه ملی دریافت کرده بودند، بحثی وجود داشت که به دلیل رشد نرخ ارز باید مجددا همان ارزی را که دریافت کرده بودند، بازگردانند. اما در سه نوبت پیگیری وزارت صمت و کار، بنا براین شد که سرمایه گذار به صورت ریالی و به نرخ همان سالی که ارز را دریافت کرده است بدهیش را تسویه کند؛ که آخرین مهلتش هم شهریور امسال بود. این به این معنی است که قطعا دولت به دنبال این است که این افراد هم برای تعیین تکلیف بدهی هایشان مراجعه کنند و مسائل قانونی اش را مرتفع کنند و هم بتوانند به طریقی واحد را احیا کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: بخش زیادی از مباحث ستاد تسهیل، به حوزه بیمه و مالیات بر می گردد. متاسفانه در زمینه مالیات وزارت اقتصاد آن طور که ما انتظار داریم و قوانین وضع شده اند عمل نمی کند و در برخی موارد سلیقه ای برخورد می شود و هر ممیزی و هر اداره در هر استانی به شکل متفاوتی عمل می کند و یکی از بحث های چالشی ما است.

طهمورث لاهوتی در پایان تاکید کرد: سعی ما بر این است که بحث هایی که در ستاد تسهیل مطرح می شود به نفع واحد صنعتی مصوب شود که این مصوبات لازم الاجرا هم هستند.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14172 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۴ آبان بازدید: 1963 ساعت: 6:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
7 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
9 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
10 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
11 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۱۲ علت بروز هموروئید هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در...

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کی هوس چه خوراکی میکنیم؟ حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.
اگر رژیم غذایی بگیرید دیرتر پیر می شوید! تحقیقات نشان می‌دهد که اگر میزان کالری‌های دریافتی تا 40 درصد کاهش یابند روند پیری سلول‌ها آهسته شده و عمر طولانی خواهد شد، از این رو محققان تلاش می‌کنند راهی پیدا کنند تا تأثیرات محدودیت کالری روی مغز را با یک دارو تقلید کنند.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.
ضرورت توسعه محصول های ارگانیک و حمایت دولت از تولید کنندگان پایگاه خبری لقمه: متخصصان توسعه کشاورزی ارگانیک در نشست توسعه این نوع کشاورزی بر ضرورت توسعه محصول های ارگانیک و حمایت دولت از تولید کنندگان آن تاکید کردند.