استادزاده ای که چاقو سازی را از دیگران آموخت


پایگاه خبری لقمه: تیغه‌ چاقوها عمدتاً از فولاد و دسته چاقو بنا به کاربردی و تزئینی بودن آن از شاخ گوزن و گاومیش، استخوان حیوانات، صدف طبیعی، فیبر و مواد مصنوعی دیگر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، زنجان، مهد خلق هنرهای مختلف فلزی است که در این بین صنعت چاقوسازی از قدمت بیشتری برخوردار بوده و هنرمندان این رشته با نقش هنر بر سخت‌ترین فلز، آثار ماندگار خلق می‌کنند. محمدرضا رابط، متولد ۱۳۶۷ در شهرستان زنجان است. این استاد جوان رشته چاقوسازی هشت سال است که در زنجان چاقو می‌سازد.  

رابط، درباره شروع چاقوسازی خود گفت: من این هنر را از استادان مولوی، سلیمانی و راد یاد گرفتم هر چند که پدرم استاد بزرگی در زمینه چاقوسازی است، اما من این هنر را از او یاد نگرفتم. چاقوی پدرم استاد رابط، گران‌ترین چاقو در زنجان است که قدمت آن برای همه شناخته‌شده است.  
 
وی با بیان اینکه ظرافت چاقوهای زنجان، در کارهای هنرمندان این شهر نمایانگر علاقه و ذوق هنری استادکاران بی‌نظیر است،  ادامه داد: این ظرافت در مونتاژ قطعات مختلف، به‌خوبی آشکار است، به‌طوری‌که محور تیغه و لولای چاقو چنان باظرافت جاسازی‌شده که تشخیص قطعات مذکور مشکل است. تناسب قسمت‌های مختلف چاقو (تیغه- دسته- غلاف) غیرقابل‌انکار است و این پدیده ویژه، نشان‌دهنده مهارت دست و بینش هنری استادکاران است.  
 
این استادکار افزود: هم‌اکنون زنجان قطب چاقوسازی کشور است و انواع چاقو و ملحقات آن در این شهر توسط صنعتگران هنرمند ساخته می‌شود. تیغه‌ چاقوها عمدتاً از فولاد و دسته چاقو بنا به کاربردی و تزئینی بودن آن از شاخ گوزن و گاومیش، استخوان حیوانات، صدف طبیعی، فیبر و مواد مصنوعی دیگر است.
 
رابط با اشاره به اینکه صنعت چاقوسازی در زنجان همواره در دست مردان بوده و مشارکت زنان در این امر کم‌رنگ و نامحسوس است، اظهار کرد: امروز فرزندان خانواده‌ها دیگر تمایلی برای ورود به صنف صنعت چاقوسازی ندارند و دلیل آن را نیز در سختی این کار و نبود آموزش و اطلاع‌رسانی و تبلیغات صحیح و مناسب برای این گروه از صنایع‌دستی زنجان است و اینکه همه می‌خواهند فرزندانشان دکتر و مهندس شوند.  
 
وی بیان کرد: مشتری‌هایم بیشتر خانم‌ها و آقایان جوان هستند که برای تزئین، هدیه و استفاده از آن در آشپزخانه خرید می‌کنند.  
 
رابط درباره وضعیت آموزش چاقوسازس گفت: جوانان و علاقه‌مندان با آموزش در این رشته از صنایع‌دستی زنجان ضرر نخواهند کرد، در این زمینه آموزش ببینند و دیگران را نیز ترغیب به این آموزش کنند.
 
وی در پایان افزود: من کلکسیون چاقو دارم و سال‌ها تلاش کرده‌ام تا امروز ۵۰ چاقوی منحصربه‌فرد از استادان به نام زنجان مانند استاد نظم‌پرور، استاد رنگرز، استاد رابط، استاد فرجیان، استاد زنجانی، استاد توسلیان و… را جمع‌آوری کرده‌ام.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 14533 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر بازدید: 1237 ساعت: 7:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
راهنمای خرید عسل در خوانسار پایگاه خبری لقمه: عسل یکی از محبوب ترین مواد غذایی طبیعی در طول تاریخ است که نه تنها مصرف خوراکی که در پزشکی وصنعت هم کاربرد داشته است.
مکمل طبیعی برای لاغری را بشناسید سیب حاوی فیبر حلّال بسیار مفیدی به نام پکتین است: این فیبر را می‌توان «تله‌ی چربی‌ها» نامید.