وزیر کشاورزی مطرح کرد؛
اختصاص یارانه برای اجرای الگوی کشت در کشور/ غذا امروز ابزار قدرت است


پایگاه خبری لقمه: وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از نظر دانش و فناوری توان اجرای الگوی کشت در کشور را داریم، از اختصاص یارانه برای اجرای الگوی کشت در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست هم‌اندیشی الگوی کشت گفت: از سال ۱۳۵۰ تاکنون به دنبال اجرای الگوی کشت در کشور بوده‌ایم و برنامه آن بارها به استان‌ها ابلاغ شده است. برنامه الگوی کشت و اجرای آن در تمام برنامه‌های توسعه‌ای کشور و در برنامه هفتم توسعه هم لحاظ شده است؛ اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

 
وی تصریح کرد: ما از نظر دانش و فناوری توان اجرای الگوی کشت را داریم و برنامه الگوی کشت در کشور به‌روزرسانی شده است؛ اما هنوز در اجرا مشکل داریم. در برنامه ششم توسعه آمده از سال دوم برنامه، الگوی کشت اجرا شود و وزارت نیرو پروانه چاه‌ها را ساماندهی کند که در این راستا وزارت نیرو اقدام به بستن چاه‌ها کرد؛ اما الگوی کشت اجرا نشد.
 
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که اجرای الگوی کشت بدون حمایت و قانون مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر نیست، گفت: مشکل اجرای الگوی کشت این است که ۹۸ درصد از کشاورزی ایران به بخش خصوصی تعلق دارد و این بخش دستورپذیر نیست و هرچه بخواهد کشت می‌کند؛ لذا در مرحله اجرا با مشکل مواجه می‌شویم.
 
غذا امروز ابزار قدرت است
 
وی با بیان این که شوروی واردکننده گندم بود اما روسیه امروز ۱۴۵ میلیون تن گندم صادر می‌کند و در شرایط جنگ به صورت روزانه به صادرات آن عوارض تعیین می‌کند، ادامه داد: غذا امروز ابزار قدرت است. راه اجرای الگوی کشت این است که برای کشت مطلوبیت ایجاد کنیم تا کشاورزان اقدام مورد نظر ما را انجام دهند، مانند خرید ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم از کشاورزان، لذا با سیاست قیمتی می‌توانیم به این امر اقدام کنیم.
 
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه باید یارانه کشت را در بودجه ۱۴۰۲ لحاظ کنیم، افزود: باید بتوانیم از تبصره ۱۴ قانون بودجه کشور به کشاورزان یارانه کشت دهیم و برای اجرا به کمک مجلس شورای اسلامی نیاز داریم.
 
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مقام معظم رهبری امنیت غذایی را اولویت اول کشور دانسته‌اند و هیچ چیز را با آن قابل قیاس نمی‌دانند.
 
وی خاطرنشان کرد: باید کود و تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزانی داده شود که الگوی کشت را رعایت می‌کنند و طبق برنامه پیش می‌روند. با ایجاد عوارض در صادرات جذابیت محصولات پرآب‌بر مانند هندوانه را کاهش دهیم تا آب مجازی از کشور خارج نشود.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14957 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر بازدید: 622 ساعت: 6:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
2 تایید وجود مافیای دارو واقعی/ تشکیل پرونده مافیای دارو در قوه قضاییه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
3 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
4 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
5 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
6 رایگان شدن هزینه بستری ۳۰ میلیون ایرانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 هلال احمر ایران برای ارسال دارو و غذا به غزه اعلام آمادگی کرد ۱۴۰۲ جمعه ۲۸ مهر
8 سامانه یکپارچه خودرو حذف شد/ فروش خودرو از ۸ مهر ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
9 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
10 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
11 شرط رایگان شدن برق مشترکان ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تدابیر غذایی در فصل زمستان هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر ا...

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

  ۱۰ ماده غذایی برای تامین پروتئین بدن اگر در فکر سوزاندن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از نگهداری حلیم و داغ کردن آن به شدت بپرهیزید یک متخصص بهداشت موادغذایی تاکید کرد: «یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می‌شود برای خرید آن حتما به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود.»
خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.
آموزش دوخت سرویس دم‌کنی در این متن ما به آموزش یکی ازدم کنی ها می پر دازیم و شما در سایزهای دلخواه ومتفاوت میتوانید درست کنید.
شهیدزاده: شرکت‌های دانش بنیان اولویت تسهیلاتی بانک کشاورزی هستند مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: کارخانه های فراوری با تشخیص وزارت جهاد کشاورزی، پشتیبانی مالی می شوند.