چرا هیچ زمانی برای پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام نمی شود؟


پایگاه خبری لقمه: عدم شفافیت در پرداخت مطالبات گندمکاران می تواند کاهش تولید این محصول استراتژیک در سال آینده را در پی داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، در حالی که نزدیک به ۱۰ میلیون تن گندم امسال از سوی کشاورزان به بخش دولتی تحویل داده شده اما هنوز وضعیت پرداختی ها و معوقات مطالبات گندمکاران مشخص نیست و این امر نارضایتی کشاورزان را به همراه دارد. با این وجود به نظر می رسد این بلاتکلیفی تنها در خصوص بهای گندم خریداری شده توسط دولت دامنگیر گندمکاران نیست و کشاورزانی هم که اقدام به تولید بذر کرده و آن را برای توزیع در سراسر کشور در اختیار شرکت های تحت قرارداد با وزارت جهاد کشاورزی کرده اند، هم هنوز مبالغ مورد نیاز را دریافت نکرده اند و این خود نیز قطعا در عملکرد این کشاورزان در سال آتی اثر گذار خواهد بود.

 

بهای ۵۰۰ هزار تن بذر گندم تولیدی پرداخت نشده است

 
علیقلی ایمانی مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران کشور در این خصوص به بازار گفت: همانطور که می دانید یکسری از کشاورزان پیشرو برای کشور اقدام به تولید بذر کردند؛ یعنی با شرکت های طرف قرارداد وزارت جهاد کشاورزی عقد قرارداد کرده و بذر گندم تولید می کنند و تحویل این شرکت ها می دهند. در ادامه این شرکت ها نیز بذر تولید شده را بوجاری و ضدعفونی می کنند و بین سایر کشاورزان توزیع می کنند اما این کشاورزان پیشرو هم بعد از گذشت ۵ ماه هنوز ریالی بابت بهای بذر گندم هنوز دریافت نکرده اند.
 
ایمانی خاطر نشان کرد: متاسفانه این عدم پرداخت ها موجب شده این دسته از کشاورزان هم چشم اندازی برای تولید آتی نداشته باشند در حالی که بذر پایه و اساس کشاورزی است. بنابراین ضروری است که مشخص شود دولت چه کار می خواهد بکند.
 
وی همچنین در خصوص میزان طلب این دسته از کشاورزان بابت تولید بذر گندم از دولت گفت: حدود ۵۰۰ هزار تن بذر از این کشاورزان پیشرو خریداری کرده اند که به ازای هر کیلوگرم آن باید ۱۷۵۰۰ تومان پول به این کشاورزان پرداخت شود اما مبلغی پرداخت نشده است. در واقع شرکت هایی که با جهاد کشاورزی استان ها قرارداد دارند که برای کشاورزان بذر تهیه کنند طرف حساب این تولید کننده های پیشرو هستند.
 

کارد به استخوان گندمکاران رسیده است؛ طلب کشاورزان چه زمانی پرداخت می شود؟

این گزارش حاکی است مشکل مطالبات گندمکاران به همین جا ختم نمی شود و در حالی زمان مشخصی برای پرداخت مطالبات گندمکاران از سوی مسئولان امر اعلام نمی شود که کارشناسان معتقدند این عدم شفاف سازی موجب بی اعتمادی کشاورزان شده و این امر تولید سال بعد را تهدید می کند.
 
گندم از جمله محصولات استراتژیک کشاورزی است که برای تولید و تحویل هر چه بیشتر آن به سیلوهای دولت اقداماتی غالبا صورت می گیرد. این در حالی است که تجربه نشان داده که همواره در پرداخت مطالبات گندمکاران از سوی مسئولات تعلل هایی انجام می شود و امسال نیز بیش از سال های قبل پرداخت این مطالبات به تاخیر افتاده و صدای گندمکاران در آمده است.
 

عدم شفاف سازی زمان پرداخت مطالبات گندمکاران و بی اعتمادی کشاورزان به دولت

 
بر اساس این گزارش در شرایطی از رئیس مجلس گرفته تا وزیر جهاد کشاورزی وعده پرداخت مطالبات گندمکاران را می دهند که اخیرا سرپرست امور هماهنگی و تلفیق بودجه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در پیش بینی میزان تولید گندم اشتباه کرده ایم! وی همچنین مدعی شده با هماهنگی مجلس ۸۵ هزار میلیارد تومان باقی مانده را پرداخت خواهیم کرد اما زمان آن را نمی توانیم اعلام کنیم!
 
این عدم شفاف سازی زمان پرداخت مطالبات گندمکاران موجب بی اعتمادی گندمکاران به بخش دولتی شده است و بسیاری معتقدند برای سال آینده میزان تولیدات امسال ممکن است دیگر تکرار نشود و تا به این حد گندم تحویل دولت نگردد. گفتنی است پیش از این عطالله هاشمی رئیس بنیاد گندمکاران کشور در گفتگو با بازار اعلام کرد که میزان خرید گندم از گندمکاران از ۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تن عبور کرده است و با این وجود به طور میانگین ۶۰ درصد از مطالبات کشاورزان هنور پرداخت نشده است.
 
نکته جالب توجه اینکه در این تاخیر رخ داده در پرداخت مطالبات گندمکاران سازمان ها و نهادهای ذیربط هرکدام دیگری را دخیل می داند و از زیر بار این مسئولیت شانه خالی می کند و در این میان گندمکاران سردرگم هستند که بلاخره کدام سازمان یا نهادی موظف است مطالبات آنها را پیگیری و پرداخت کند.
 

سازمان مدیریت کوتاهی کرده است

 
علیقلی ایمانی مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران کشور در این خصوص به بازار می گوید: مجلس کار خود را درست انجام داده و ضمن اینکه گفته بود تا ۸ میلیون تن خرید گندم اتفاق می افتد، ۱۰۴ همت در ردیف بودجه گذاشت و ۳۰ همت هم تسهیلات بانکی، که مجموعا ۱۳۴ همت می شود؛ یعنی این اجازه در اختیار دولت بوده که ۱۳۴ همت بابت طلب گندمکاران به کشاورزن پرداخت کند.
 
ایمانی افزود: به عبارت دیگر از نظر مجلس و بودجه سنواتی، مانعی برای پرداخت وجود نداشته و از این مبلغ ۶۴ همت پرداخت شده و به این ترتیب ۷۲ همت از مجوزی که مجلس به دولت داده هنوز مانده است. اما مساله اینجا است که بخش اعظمی از این مبلغ پرداخت شده از محل تسهیلات بانکی بوده است پس اینجا کوتاهی از سازمان مدیریت بوده و مجلس کوتاهی نکرده است.
 
وی همچنین در خصوص دلایلی که موجب این ناهماهنگی ها شده است نیز گفت: سازمان مدیریت ظاهرا منابع ندارند وگرنه وقتی قانون اجازه داده و مسیر را هم مشخص کرده چرا باید این اتفاق بیفتد. ضمن اینکه الان فقط بانک کشاورزی پرداخت داشته در حالی که انتظار داریم بانک مرکزی ورود کند چرا که بحث نان مردم مساله بسیار مهمی است و نسبت به سایر کالاها اساسی تر است. لذا باید دقیق تر در این خصوص اقدام کرد به عبارتی دولت و مجلس باید شفاف با مردم برخورد کنند.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15330 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد بازدید: 263 ساعت: 4:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مطالبات گندم کاران تا پایان مهر تسویه می‌شود ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
2 ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 50 میلیارد تومان پول گندمکاران تا پایان شهریور تسویه می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
4 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
5 پرداخت ۹۸ درصد از مطالبات چایکاران ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
6 پرونده مطالبات گندمکاران با اعلام شرکت بازرگانی دولتی ایران بسته شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
7 حقوق کارگران وامانده از کرونا در جیب کیست؟ ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۴ مرداد
8 نیازی به واردات شکر نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
9 بیمه بزودی مطالبات کلزاکاران را تسویه می‌کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
10 وعده ۲۰ روزه برای پرداخت باقی پول گندم‌کاران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی پایگاه خبری لقمه: برای دورکردن افکار منفی و افزایش...

  با فلفل سیاه و سیر، کلسترول را از بین ببرید متخصص طب سنتی گفت: با مصرف سیر، فلفل سیاه، آلبالو،...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

4 ترفند موثر برای مقابله با ضعف‌های غذایی همه‌ی ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب پذیر می‌کنند. در حوزه‌ی تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند.
نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
عوامل تغذیه‌ای کم‌خونی را بشناسید وقتی صحبت از کم‌خونی می‌شود، همه فکر می‌کنند منظور کمبود آهن است اما کم‌خونی می‌تواند ده‌ها علل مختلف داشته باشد که فقر آهن تنها یکی از آنها است. اگر همیشه احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید یا با کمی فعالیت بدنی دچار تنگی نفس می‌شوید، سریع به سراغ قرص‌های آهن نروید!
نسخه‌های‌ گیاهی‌ شگفت‌انگیز برای‌ پوست‌ نگهداری پوست با مواد طبیعی بسیار آسانتر و مطمئن تر از روی آوردن به مواد شیمیایی است.