تولید یک داروی پیچیده سرطان از جلبک سبز دریایی


زیست شناسان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو موفق شدند با مهندسی ژنتیکی جلبک دریایی یک داروی پیچیده برای درمان سرطان تولید کنند.

به گزارش لقمه، دستاورد زیست شناسان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو در استفاده از جلبک برای تولید داروی سرطان در مجله " مقالات آکادمی ملی علوم" منتشر شده و درهایی را برای تولید این پروتئین و پروتئینهای دیگر در کمیتهای بیشتر و ارزانتر باز کرده است.

استفان میفیلد استاد زیست شناسی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو و رئیس مرکز زیست فناوری جلبک دریایی سن دیگو به عنوان موسسه پژوهشی که روی تولید سوخت زیستی از جلبک کار می کند، گفت: از آنجا که ما این دارو را از جلبک تهیه می کنیم، این امکان وجود دارد که بتوان هزینه تولید آن را کاهش داد.

این روش می تواند برای طراحیهای پیشرفته و جدید دارو مورد استفاده قرار بگیرد تا این داروها برای درمان سرطان و سایر بیماریهای انسانی به اشکال جدیدی مورد استفاده قرار گیرند.

وی افزود: این داروها را نمی توان از باکتری تهیه کرد، چرا که باکتری ها فاقد این پروتئینهای تاشونده به اشکال سه بعدی پیچیده هستند. همچنین نمی توان این پروتئین ها را از سلولهای پستانداران تهیه کرد چرا که سم آنها را از بین خواهد برد.

این دستاورد در پی هفت سال کار در آزمایشگاه صورت گرفته است تا مشخص شود که " Chlamydomonas reinhardtii " جلبک سبزی که به طور عمده در آزمایشگاه های زیست شناسی استفاده می شود یک مدل ژنتیکی ارگانیسم است که می تواند دامنه وسیعی از پروتئینهای درمانی انسانی را در کمیتهای قابل توجه و حتی کم هزینه تر از باکتری و سلولهای پستاندارا تولید کند.

میفیلد و همکارانش پنج سال پیش به اولین پیشرفت در این زمینه دریافتند. آنها در آن زمان توانستند سرم پروتئین آمیلیود را از جلبک تهیه کنند. در سال پس از آن، این محققان توانستند از جلبک یک پروتئین پادتن انسانی به دست آورند و در سال 2010 آنها نشان دادند که یک پروتئین پیچیده تر که به عنوان یک داروی درمانی انسانی برای درمان بیماران مبتلا به آمفیزم ریوی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند از جلبک دریایی نیز به دست آید.

این دانشمندان در آخرین دستاور خود توانستند با مهندسی ژنتیکی جلبک پروتئین پیچیده و سه بعدی را با قلمرو تولید کنند، یکی از این قلمروها دربرگیرنده یک پادتن است که به سلول سرطانی متصل می شود و یک قلمرو دیگر دربرگیرنده سمی است که سلولهای سرطانی را محدود می کند.

درحال حاضر این درهم آمیزی پروتئینی که توسط دانشمندان در آزمایشگاه از جلبک صورت گرفته فرآیند پیچیده ای است که توسط شرکتهای دارویی با هزینه ای بیشتر از 100 هزار دلار درحال تولید است اما از آنجا که این پروتئین در آزمایشگاه از جلبک تولید شده است شاید بتوان هزینه های آن را کاهش داد.


نقل از :مهر

کد: 2496 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۲ آذر بازدید: 3526 ساعت: 12:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي
2 جلبک های سبز و مفید چه نقشی در سلامت ما دارند؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲ آذر
3 درمان سکته مغزی با به کارگیری جلبک‌های دریایی ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان
4 خواص غذایی دریایی به نام جلبك ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور
5 جلبک، کلسترول و چربی خون را کاهش می‌دهد ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۰ تير
6 آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند ۱۳۹۰ چهارشنبه ۱۹ بهمن
7 8 غذا که مغز را جوان و سالم نگه می‌دارد ۱۳۹۰ سه شنبه ۱۱ بهمن
8 15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر ۱۳۹۰ دوشنبه ۱۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند...

  تلخی مرض قند را با آموزش شیرین كنید لقمه: این شعار جهانی اتفاقا در كشور ما مصداق‌های خ...

  تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری پایگاه خبری لقمه: با ورود به فصل گرما، شاهد بیماری...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

5 دلیل خوب برای مصرف بیشتر گردو باید جمله‌ی «هر گردی گردو نمی‌شود» را با آب طلا نوشت و آویزه‌ی هر کوی و برزنی کرد. قدیمی‌ها یک چیزی می‌دانستند که چنین ضرب‌المثلی ساخته‌اند.
۱۴ ماده غذایی که طول عمر را زیاد می‌کند یک متخصص تغذیه گفت: به جای آنکه به دنبال روش‌های عجیب و غریب باشیم اگر ۱۴ ماده غذایی را در زنجیره غذایی روزانه بگنجانیم نه تنها بسیاری از بیماری‌ها را از خود دور می‌کنیم بلکه طول عمر بیشتری خواهیم داشت.
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.