شیرینی های یزدی و نامی جهانی


باقلوا، قطاب، لوز، حاجی بادام و پشمک از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های یزد به شمار می‌رود و این روزها و در نزدیکی عید نوروز بازار پررونقی دارد.

به گزارش لقمه، گرچه امروزه این شیرینی‌ها در تمام شهرها تهیه و به فروش می‌رسد، اما مزه و کیفیت هیچ کدام آنها به پای شیرینی‌های اصیل و محلی یزد نمی‌رسد. باقلوای آن، قدیمی‌ترین شیرینی و انگار طعم اصلی پسته و بادام را تنها می‌توان در آن جست. بوی معطر قطابش شامه‌نواز و پشمک آن را وقتی در دهان بگذاری، مزه‌اش به یاد ماندنی می‌شود و لوز هنگام جویدن حس خوبی در مصرف‌کننده ایجاد می‌کند و حاجی بادام شیرین‌تر از قند بوده و با آن نام بزرگ به اندازه یک فندق است! پس اگر با این توصیفات وسوسه شده و می‌خواهید برای پذیرایی ایام عید انواعی از این شیرینی‌ها داشته باشید به شما خرید یک جعبه شیرینی یزدی مخلوط را پیشنهاد می‌کنیم.

البته موضوع مهمی که در تمام ایام عید باید در نظر داشته باشید، این که بیشترین حجم شیرینی‌های یزد را شکر و روغن تشکیل می‌دهد و در مقایسه با سایر شیرینی جات کالری دوچندانی داشته و بسیار چاق‌کننده است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و بیماران با چربی خون بالا ممنوع و برای کودکان و افراد سالم محدودیت دارد.

 

قطاب یزد طعم بی‌نظیر

قطاب، نوعی شیرینی به شکل خمیر توپی است که از ترکیب روغن جامد، شکر، زرده تخم‌مرغ، آرد و بیکینگ‌پودر تهیه می‌شود و داخلش را با مایه مخصوصی متشکل از پودر بادام و هل کوبیده پر می‌کنند و به همین دلیل ارزش غذایی مناسبی دارد. هل موجود در این شیرینی گرم و انرژی‌زا بوده و موجب بهبود روحیه و بازیابی توان از دست رفته می‌شود و بادام آن مغذی است؛ البته در قطاب‌های بی‌نام و نشانی که این روزها با نام قطاب اصیل یزد به فروش می‌رسد ردپایی از بادام وجود نداشته و بیشتر حجم محصول را شکر و آرد تشکیل می‌دهد.

 

باقلوا بمب انرژی

باقلوا در کشورهای ترکیه، سوریه و لبنان هم درست می‌شود، اما باقلوای یزد چیز دیگری است و در شهرهای معتبر و معروف آمریکا و کانادا هم می‌توان آن را یافت. مغز بادام و پسته، شیر، تخم‌مرغ، پودر شکر، آرد، روغن، هل و گلاب از مواد به کار رفته در این شیرینی است.

اگر در باقلوا مغز بادام و پسته به کار رفته باشد بسیار مغذی و برای تقویت حافظه، قلب و معده سودمند است و اگر با کره اصیل حیوانی تهیه شود بسیار نیروزا و پرکالری است.

 

شیرینی نامرغوب ماندگاری کمی دارد

می‌گویند شیرینی‌های یزد تا یک سال ماندگاری دارد، اما باید بدانید اگر این شیرینی‌ها در محیط گرم و مرطوب نگهداری شود یا مواد اولیه آن مرغوب و با کیفیت نباشد در کمتر از یک یا دو هفته کپک‌زده و غیرقابل مصرف می‌شود.

لوز و باقلوای آن شیره انداخته و کش‌دار می‌شود و قطاب آن بوی نا می‌گیرد و خشک می‌شود؛ بنابراین شیرینی‌های یزد را از قنادی‌های معتبر و در حجم کم خریداری کنید.

 


نقل از :جام جم

کد: 3423 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۵ اسفند بازدید: 7843 ساعت: 10:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین غذاهای ترکیه را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۷ آذر
2 روش تهیه کازان دیبی؛ دسر لطیف ترکیه‌ای ویژه ماه رمضان ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير
3 طرز تهیه کیک باقلوا برای افطار ۱۳۹۴ جمعه ۲۹ خرداد
4 آشنایی با افطاری‌های کشورهای دیگر ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير
5 راهنمای چیدن سفره های افطاری متفاوت ۱۳۹۳ شنبه ۱۴ تير
6 کارگاه شیرینی سنتی قزوین در آستانه عید نوروز ۱۳۹۲ شنبه ۲۴ اسفند
7 طب سنتی، خوب چاق می‌کند! ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
8 بستنی های مسموم کننده کدامند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ شهريور
9 آشنایی با روش تهیه لوز نارگیل؛ شیرینی بعد افطار ۱۳۹۲ شنبه ۵ مرداد
10 روش تهیه شیرینی‌های ایرانی نوروزی+ عکس ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۸ اسفند
11 شیرینی‌های چندصد ساله ایرانی در نوروز+ عکس ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  ظروف تفلون کوتاه قدی می‌آورد/ ضایعات پوستی با ظروف تفلون افزایش یافت از آنجایی که استفاده از ظروف تفلون در بین مردم افز...

  واقعیت‌هایی تلخ در مورد چای شیرین درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچ...

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هشدارهای تغذیـه‌ای به گیاهخواران با مواد مغذی ضروری برای گیاهخواران(vegetarian) آشنا شوید تا بتوانید به آنها کمک کنید به نیازهای بدن خود پاسخ دهند.
راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.
چرا نباید با پرخورها ازدواج کنید! اگر یکی از زوج ها چاق باشد و اهمیتی به تناسب اندام خود ندهد احتمال آنکه همسرش نیز چاق شود 37 درصد بیشتر است.