آجیل را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید


کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز و تهیه آجیل توسط خانواده‌ها برای پذیرایی از میهمانان نوروزی افزود: آجیل عید خود را از فروشگاه‌های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌کنند، خریداری کنید.

به گزارش لقمه، سید مهراب حسینی در گفت وگویی با بیان اینکه نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب می‌شود، افزود: هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید. آجیل تازه نباید هیچ گونه بوی نامطبوعی مانند بوی نا، ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد.


وی در خصوص نکات حائز اهمیت برای تهیه آجیل سالم اظهار داشت: سعی کنید تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاههای معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند، خریداری کنید.


وی گفت: به ظاهر آجیل خوب دقت کنید. وجود حفره یا کپک زدگی از نشانه‌های کهنه بودن آجیل است. اگر در میان آجیل، بقایای حشرات مرده یا زنده را دیدید، بدانید که آجیل کهنه و فاسد است.


حسینی گفت: مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید، سپس آجیل را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است یا نه. پس دادن رنگ، نشانه غیربهداشتی بودن آجیل است.


وی با بیان اینکه طبق دستورالعمل‌های مقامات بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگ‌های مجاز خوراکی در تولید آجیل ها ممنوع است، افزود: در تولید و تهیه آجیل‌های بسته بندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچ گونه رنگی استفاده نمی شود.


وی گفت: از خرید و مصرف پسته‌هایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ شده دارند و آجیل‌هایی مانند پسته، فندق و پسته شامی که روی آن سوراخ‌هایی مشاهده می شود خودداری کنید، چرا که علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها لارو حشرات، به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.


به گفته وی، آفلاتوکسین یکی از سموم مترشحه از نوعی کپک است که در هنگام برداشت یا فرآوری یا حمل و نقل نامناسب، در پسته یا فندق یا پسته شامی به وجود می آید که باید تولید کنندگان و مصرف کنندگان به این موضوع توجه کنید.


کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی استان تصریح کرد: قنادی‌ها و کارگاه‌های تولید کننده گز، سوهان، حلوا شکری، باقلوا و بستنی باید برای تامین سلامت مصرف کنندگان نهایت دقت را انجام دهند که از مغز پسته‌های کهنه، آفت زده و کپک زده که باعث بالا رفتن سموم مترشحه از کپک‌ها( آفلاتوکسین ) می‌شود، جداً خود داری کنند.


نقل از :ایسنا

کد: 3508 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۲ اسفند بازدید: 3893 ساعت: 3:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

  چه بخوریم که خوش به حالمان شود؟ لقمه: موز، زردآلو، کشمش، ماست، عسل، فلفل دلمه‌ای ق...

  ویتامین ها، حافظ سلامتی انسان پایگاه خبری لقمه: ویتامین ها به رشد و عملکرد بدن ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا چیپس خانگی هم بد است؟ بیشتر چیپس ‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته ‏بندی ‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏ گیرد، روغن داخل ورقه ‏های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می ‏شود و ترکیب‌ های مضر بیشتری تولید می‏ کند.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.