بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار در حساب بانک‌ها!


برنج برداشت شده امسال از شالیکاران حدود 6000 تومان خریداری شده است اما واسطه‌هایی که این محصول را از طریق تسهیلات بانکی خریداری کرده‌اند باید نرخ بهره‌ بالایی به بانک‌ها بپردازند که حتی از نرخ سود سرمایه‌گذاری آن‌ها هم بیشتر است و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی پور، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهار کرد: بالا بودن نرخ بهره تسهیلات بانکی باعث شده تا خریداران برنج مجبور شوند با در نظر گرفتن این سودهای بالا، محصولی را که از کشاورزان کیلویی 6000 تومان می‌خرند کیلویی 9000 یا حتی 10 هزار تومان بفروشند و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

وی افزود: واسطه‌هایی که با تسهیلات بانکی اقدام به سرمایه‌گذاری در محصولی مانند برنج می‌کنند تنها با در نظر گرفتن سهم بالای نرخ‌ سود بانک می‌توانند اقساط و نرخ بهره آن را پرداخت کنند و برای خود هم حاشیه‌ سود مطمئنی در نظر بگیرند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج تاکید کرد: در حال حاضر بانک با منطقی نادرست نرخ سود بانکی را با نرخ تورم مقایسه و محاسبه می‌کند در صورتی که این قیاس اشتباه است و باید نرخ بهره بانکی را بر اساس نرخ بازده سرمایه‌گذاری تعیین کرد.

خانکشی‌پور با بیان اینکه نرخ سود بانکی در کشور بیشتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری است، گفت: این سیستم محاسبه نرخ بهره بانکی چندین دهه است که در هیچ کشور دنیا وجود ندارد و منسوخ شده است اما همچنان بر سیستم بانکی ایران حاکم است.

وی ادامه داد: اگر نرخ سود تسهیلات بانکی بالاتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری باشد باعث التهاب بازار تولید می‌شود چرا که این بهره‌های بالا به تولید تحمیل شده است و در واقع قیمت 10 هزار تومانی هم برای هر کیلوگرم برنج هاشمی در بازار خرده فروشی منطقی به نظر می‌رسد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهارکرد: به غیراز نرخ بالای سود تسهیلات بانکی باید دیگر هزینه‌های متصور برای برنج از شالیزار تا بازار را همچون هزینه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و سهم واسطه‌های ضرور و غیر ضرور را نیز در نظر گرفت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5049 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور بازدید: 3860 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دشمن وزن ایده‌آل را بشناسید درست است که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مر...

  5 ماده غذایی که زنان باید بیشتر بخورند تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت ...

  5 میوه زمستانی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن سرمای زمستان یکی از عوامل ابتلا به سرماخوردگی، آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با این پنج غذای معجزه آسا شکم خود را کوچک کنید تحقیقات جدید نشان می دهد که این غذاها می توانند در کوچک شدن دور کمر افراد موثر باشند و در نتیجه منجر به سلامتی بیشتر آنها شود.
حالا، اگر جرأت دارید پفک بخورید! پفک با کمی ماست موسیر، عصرانه خوشمزه‌ای برای یک عصر خواب‌آلود پاییزی، درست قبل از شروع نوشتن مشق‌های تمام نشدنی است، اما مصرف این خوراکی خوشمزه را باید محدود کرد، می‌دانید چرا؟ ادامه‌ی مطلب را بخوانید.
چرا باید شاهی بخوریم؟ چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره می‌آید به کدام سبزی علاقه بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهی‌ها را سوا کرده و میل می‌کنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید.
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟