مصرف زیاد ملین به سوءتغذیه منجر می‌شود


اغلب افرادی که به دلایل مختلف از جمله سکته، ‌فلج مغزی یا معلولیت امکان تحرک ندارند با یبوست و کم‌آبی مواجه می‌شوند، اما نباید فراموش کرد مصرف زیاد ملین و غذاهای نرم زمینه سوءتغذیه را در این افراد افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، احمد پور آرام، کارشناس ارشد تغذیه در گفت‌وگویی در مورد مشکلات تغذیه‌ای در معلولان به این نکته اشاره کرد که سوء تغذیه یکی از مشکلات معلولان است و معمولاً فرد معلول به مکمل‌های پرانرژی نیاز دارد و باید به دریافت انر‍ژی این افراد توجه لازم شود.

وی از دست دادن آب بدن (دهیدراتاسیون) را یکی دیگر از مشکلات عمده در معلولان عنوان کرد و گفت: این مشکل معمولاً به علت وجود مشکلاتی در مثانه و در نتیجه بی‌میلی در نوشیدن مایعات و آب ایجاد شود. از این رو باید مراقب بود که این افراد دچار کم آبی نشوند یا چنانچه مایعات را از طریق ورید دریافت می‌کنند دچار افزایش آب بدن نشوند و ثبت دقیق میزان مایعاتی که به این افراد می‌دهیم، بخش مهمی از مراقبت‌های تغذیه‌ای است.

پور آرام ادامه داد: در عین حال برخی معلولان شخصاً قادر به نوشیدن نیستند که باید وسایل مناسبی برای راحت نوشیدن، تهیه و در دسترسشان قرار گیرد چرا که مصرف مایعات در پیشگیری از عفونت‌های ادراری و سنگ کلیه مهم است.

پورآرام به این نکته اشاره کرد که به علت کاهش قدرت حرکت و تحریک‌پذیری اعصاب، حرکات روده کند می‌شود و معمولاً معلولان به ویژه افراد فلج دچار اختلال در دفع مواد زاید و یبوست می‌شوند که مواد غذایی مانند آلو به ویژه در ابتدای صبح، آبلیمو و میوه‌هایی که هسته چوبی دارند در رفع یبوست موثرند.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه گنجاندن مقدار کافی فیبرغذایی در رژیم غذایی معلولان، سبزی و میوه‌های خام مثل سیب، هویج مرکبات و غلات کامل نیز به رفع یبوست کمک می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه داروهای ملین چقدر می‌تواند برای این دسته افراد برای رفع یبوست موثر باشد گفت: وابستگی زیاد بیمار به داروهای ملیّن می‌تواند به کمبود مواد مغذی منجر شود.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: از طرفی معلولان ممکن است در نتیجه پرخوری از یک سو و کاهش فعالیت فیزیکی از سوی دیگر به چاقی مبتلا شوند و در این بیماران به دلیل مصرف زیاد غذاهای نرمِ فرآیند شده و پرهیز از مصرف میوه و سبزی تازه، خطر کمبود ویتامین C بسیار زیاد است.  



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5875 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 2411 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
2 این خوراکی قوی تر از ویاگرا است ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۱ مرداد
3 یبوست در سفر را چگونه از بین ببریم؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۷ فروردين
4 بازار و تجارت محصولات کشاورزی؛ چالش‌ها و رهیافت‌ها ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر
5 شش گیاه دارویی مفید برای لاغر شدن ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۷ آبان
6 آناناس میوه سرشار از خاصیت ۱۳۹۲ شنبه ۶ مهر
7 فواید درمانی طالبی ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد
8 مکمل طبیعی برای لاغری را بشناسید ۱۳۹۱ دوشنبه ۳۰ بهمن
9 بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی ۱۳۹۱ دوشنبه ۶ آذر
10 با خواص دارویی پنیرک آشنا شوید ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری ...

  این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه ...

  در خرید پسته به این نکات توجه کنید امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما مح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بدترین و بهترین پیش غذاها را بشناسید فریب ظاهر زیبای پیش غذاها را نخورید، چرا که برخی از این پیش غذاهای زیبا، درون خود غول کالری را پنهان کرده اند.
سفره و صندوق پایگاه خبری لقمه: شاید عنوان این تیتر در نگاه اول عجیب به نظر برسد و مخاطب با خود بگوید غذا چه ربطی با انتخابات به عنوان یک کنش سیاسی دارد؟!اما واقعیت این است غذا به عنوان نماد و مصداقی از بهبود اوضاع زندگی و به مثابه یک شاخص اقتصادی از اهمیت و جایگاه خاصی در برنامه های نامزدهای انتخاباتی برخوردار است و بخش عمده ای از فعالیت ها و وظایف یک رئیس جمهور به شکل مستقیم و غیر مستقیم با مساله غذا در ارتباط است.
شیلا از چه زمانی متحول شد؟ لقمه: گروه مشاوران به تدریج به کار شیلا سامان دادند؛ از آرم و لوگوی جدید گرفته تا تغییرات در ساختار شیلا را شکل دادند و به بیانی دیگر، شیلا از همین زمان پوست‌اندازی کرد و به شکل کنونی رسید.
از بین بردن چربی های شکم،باسن و ران سلولیت اغلب در باسن و ران‌ها و البته گاهی اوقات در بازوها و شکم جا خوش می‌کند. سلولیت لکۀ تاریک بدن زنان است.