چگونه یک چای بی نظیر برای مهمان درست کنیم؟


این راهنما به شما کمک می کند که چگونه خودتان یک چای فوق العاده تهیه کنید. در واقع این راهنما رازهای تهیه یک چای با بهترین کیفیت را به شما آموزش می دهد.

به گزارش لقمه، برگ های چای و نحوه دم کردن آن موارد بسیاری مهمی در میزان کیفیت چای دارند. به خاطر داشته باشید که زمان تولید چای و کارخانه تولید کننده چای نقش به سزایی در کیفیت آن دارد و باید به این نکات هنگام خرید چای دقت داشته باشید.

راز با کیفیت شدن چای شامل چهار مورد زیر می باشد:

1- آب

2- حرارت

3- میزان چای و آب

4- زمان

 

 

1. راز اول، آب

نیازی به گفتن این مطلب نیست که برگ چای در آب دم می کشد از این رو کیفیت آب مورد استفاده تاثیر بسزایی بر روی طعم چای دارد. چای بسیار به مزه آب و مواد معدنی موجود در آن حساس است.

مناسب ترین آب برای دم کردن چای، آب لوله کشی است اما اگر آب لوله کشی منزل شما کلریزه شده است یا از آب معدنی استفاده کنید (دقت کنید که از آب تقطیر شده برای این کار استفاده نکنید چون طعم چای را بی مزه می کند) یا از یک فیلتر کننده آب لوله کشی استفاده کنید.

همیشه سعی کنید ار آب تازه استفاده کنید زیرا آب تازه مقدار بسیار زیادی اکسیژن در خود دارد که باعث می شود چای طعم بسیار بهتری داشته باشد. پس برای طعمی بهتر به خاطر داشته باشید به هیچ عنوان آبی که در کتری باقی مانده است مخصوصا اگر این آب قبلا جوشیده شده باشد را استفاده نکنید. زیرا وقتی آب به مدت طولانی بجوشد بخش زیادی از اکسیژن خود از دست داده و طعم چای شما بی مزه می شود درست مثل وقتی که از آب تقطیر شده برای دم کردن چای استفاده کنید.

2. راز دوم، میزان دمای آب

دمای آب یک مورد بسیار مهم در تهیه یک فنجان چای با کیفیت است. انواع مختلف چای نیاز به آب با دماهای مختلف دارند.

به عنوان مثال: برای چای سیاه، بهترین دمای آب، نقطه جوش (۱۰۰ درجه سانتی گراد یا ۲۱۲ درجه فارنهایت) است. چای اولانگ که یک نوع چای مابین چای سیاه و چای سبز است درجه حرارتی بین ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد را نیاز دارد. یا برای برگ های ظریف تر چای مثل چای سفید یا چای سبز، آب خنک تر مناسب می باشد یعنی آبی که فقط از آن بخار بلند می شود و نمی جوشد آب در دمای حدودا ۸۰ درجه سانتی گراد (۱۷۵ درجه فارنهایت) به این دلیل که برگ های آنها نازک تر و ظریف تر و حساس تر بوده و اگر آب با درجه حرارت بالا بر روی آنها بریزیم برگ های چای به جای دم کشیدن و طعم خوب آزاد کردن سوخته و طعم تلخی به چای می دهند همچنین رنگ چای نیز کدر می شود.

برخی برگ های چای ظریف چینی ممکن است نیاز به آب با دمای کمتر حدود ۶۰ درجه سانتی گراد را داشته باشند. در واقع دمای آب برای دم کردن چای بستگی به نوع و ظرافت برگ چای دارد.

 

3. راز سوم، میزان چای و آب

حالا که درجه آب مشخص شد وقت آن رسیده است که چای را داخل قوری بریزیم اما صبر کنید!! چه میزان آب و چه میزان چای؟

برای یک نفر، یک قاشق چای خوری سر پر (۱٫۷۵ گرم) چای و یک فنجان سرخالی (سه چهارم فنجان) آب لازم است این یک قاعده کلی برای میزان آب و چای می باشد که به روش اروپایی معروف است. (وقتی در دستور تهیه چای می نویسند یک فنجان آب نباید انتظار داشته باشید از این میزان آب دقیقا همین میزان چای را بدست خواهید آورد زیرا مقداری از این آب هنگام جوشیدن تبخیر می شود)

نکته: اگر می خواهید چای غلیظ تری داشته باشید نباید مدت زمان دم کشیدن چای را بالاتر ببرید بلکه باید میزان چای را بیشتر کنید و زمان دم کشیدم چای همان زمان قبلی باقی بماند.

4. راز چهارم، زمان مورد نیاز برای دم کشیدن

زمان دم کشیدن چای چهارمین راز برای بهتر شدن کیفیت چای است. در بسیاری ار کتاب ها و سایت ها طرز تهیه چای و زمان دم کشیدن آن نوشته شده است اما شاید خیلی از افراد همیشه نتیجه مطلوب را از این روشها نگیرند زیرا این دستورات تهیه چای بسیار کلی می باشند و در واقع با توجه به نوع چای، زمانبندی ها باید متفاوت باشد.

در حالت کلی وقتی برگ چای ضخیم تر باشد زمان بیشری برای دم کشیدن و وقتی برگ چای ظریف تر باشد زمان کمتری برای دم کشیدن نیاز دارد. همچنین زمانی که چای را درون صافی درون قوری قرار دهید مدت زمان بیشتری را برای دم کشیدن چای باید اختصاص دهید زیرا چای به صورت فشرده در جایی قرار می کیرد و دیرتر طعم و رنگ خود را آزاد می کند.

آخرین فاکتور مهم و تعیین کننده در کیفیت چای سلیقه شماست. توصیه می کنیم کمی قبل از زمان تعیین شده برای دم کشیدن کامل چای از آن بنوشید و ببینید آیا طعم دلخواه شما است یا چای بی مزه است و نیاز به مدت زمان بیشتری برای دم کشیدن دارد؟ دلیل این کار این است که گاهی به دلایلی که در بالا ذکر شد چای در مدت زمان تعیین شده بیش از اندازه دم کشیده و طعم تلخ نامطلوبی دارد. در واقع بعد از چند بار دم کردن چای، شما مدت زمان لازم برای دم کشیدن چای مورد استفاده تان را بدست خواهید آورد.

برای تهیه چای زمان بگذارید و در انجام این کار عجله نکنید. شما با ترکیب چهار توصیه بالا می توانید یک فنجان چای با کیفیت تر از قبل تهیه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ویکی درینکز

کد: 6426 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۶ فروردين بازدید: 2739 ساعت: 4:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
2 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
4 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
6 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
7 ثبت سفارش واردات چای متوقف شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰ بهمن
8 پرداخت ۹۸ درصد از مطالبات چایکاران ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
9 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  وقتی مواد غذایی قاتلند! گاهی خوراكی خریداری شده از نظر ظاهری کیفیت بالایی ...

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پرخوری موجب درد مفاصل/کم‌خوری باعث پیری زودرس یک متخصص طب سنتی گفت: در پرخوری جذب غذا به‌درستی صورت نمی‌پذیرد و موجب ضعف معده، تنگی نفس و درد مفاصل شده،همچنین در کم‌خوری و تداوم آن، قوای بدن تحلیل رفته ضعف در بدن بروز می‌کند که سوءتغذیه یا کم‌خوری منجر به پیری زودرس می‌شود.
چگونه بوی بد این 10 غذا را از بین ببریم؟ پایگاه خبری لقمه: چهره کاملا آراسته ای دارد؛ طوری که اصلا به مغزتان هم خطور نمی کند بوی نامطلوبی که داخل تاکسی کلافه تان کرده از سمت این شخص باشد!
مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.