آیا داروی کاهنده کلسترول پرخوری می‌آورد؟


نتایج یک بررسی جدید نشان داد مصرف‌کنندگان داروهای کاهنده کلسترول موسوم به استاتین با خیال‌ راحت‌تر پرخوری می‌کنند.

به گزارش لقمه، پزشکان در این مطالعه دریافتند مصرف استاتین‌ها این احساس کاذب را در فرد ایجاد می‌کند که خوردن این دارو به منزله مجوزی برای پرخوری کردن است.

پزشکان دریافتند مصرف‌کنندگان داروی استاتین در سال‌های 1999 و 2000 میلادی در آمریکا کمتر از افراد دیگر کالری مصرف می‌کردند در حالی که در سال‌های 2009 و 2010 میلادی حجم کالری مصرفی در این افراد به اندازه اشخاص سالمی بود که استاتین مصرف نمی‌کردند.

دکتر «تاکهیرو سوگی‌یاما» از دانشگاه توکیوی ژاپن گفت: معتقدیم پزشکان باید بر اهمیت سبک زندگی سالم در مصرف‌کنندگان استاتین تاکید مجدد داشته باشیم.

به گفته این پزشک، مصرف بیش از حد کالری‌ها و چربی‌ها نه تنها تاثیر درمانی داروی استاتین را از بین می‌برد بلکه فرد را در معرض ابتلا به چاقی و دیابت قرار می‌دهد. استاتین‌ها از تولید کلسترول در بدن کاسته و در سلول‌سازی و کمک به فعالیت طبیعی بدن تاثیرگذارند. همچنین مصرف بیش از حد کلسترول احتمال آنکه فرد را در معرض بیماری‌های قلبی و رسوب چربی در رگ‌های خونی قرار دهد افزایش می‌دهد.

در مطالعات پیشین آمده، شواهدی مبنی بر آنکه استفاده کنندگان از داروی استاتین پس از تجویز آن بیشتر غذا می‌خورند وجود ندارد اما در این بررسی مشخص شد مصرف‌کنندگان استاتین در سال‌های 1999 و 2000 به طور متوسط در روز 2000 کالری مصرف می‌کردند در حالی که این رقم در میان افرادی که از این دارو استفاده نمی‌کردند 2179 کالری در روز بوده است.

به گفته دکتر سوگی‌یاما، این روند در سال‌های بعد تغییر کرد به گونه‌ای که حجم کالری مصرفی در میان استفاده‌کنندگان از داروی استاتین حدود 10 درصد افزایش یافته و این امر سلامت این افراد را به طور جدی به خطر می‌اندازد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6647 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2481 ساعت: 4:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
3 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
4 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
8 کمبود ۱۰۶ دارو در کشور ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
10 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
11 افزایش موجودی ۵۲ قلم از کمبودهای دارویی در کشور ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تأثیر مصرف مكمل كراتین و مخلوط كراتین – كربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی پایگاه خبری لقمه: امروزه مصرف مكملهای غذایی در ورز...

  غذاهایی که دندانپزشکان هرگز نمی خورند! دندان پزشكان به جای مصرف فرآورده‌هایی مانند ذرت حج...

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.
بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.